G-Werking

G-Werking

Introductie

De laatste jaren wordt er in de sport, veel aandacht gegeven aan mensen met een beperking. AC Hoppeland wil hierbij ook zijn steentje bijdragen door sport aan te bieden voor deze doelgroep. We zijn gestart in september 2013 met het idee om open te staan voor alle doelgroepen. Zowel personen met een fysieke of verstandelijke beperking als personen met autismespectrumstoornis.

Missie

Onze missie is om deze personen in beweging te brengen door het uitoefenen in waar wij het meest in bedreven zijn nl. ‘atletiek’. Onze doelstelling is niet alleen sporten, maar we willen ook de mensen gezond en actief houden. Door aandacht te schenken aan veel variatie en gebruik te maken van kleine hulpmiddelen, leren we geleidelijk de verschillende atletiekdisciplines aan en dit elk op zijn of haar niveau. Ook het sociaal aspect vormt een belangrijke factor. Bij een sportclub horen en samen met andere atleten trainen, stimuleert hun zelfvertrouwen.

Informatie

Hieronder wat info ivm onze G-werking.

 • Wij trainen van september tot eind juni.
 • Er wordt 2-wekelijks getraind, van begin november tot eind februari in zaal (olvi), en de rest van de trainingen op de piste, (sportzone Donbosco, Reningelstseweg in Poperinge).
 • De trainingen zijn toegankelijk voor jongeren vanaf 8 jaar.
 • De training is altijd van 19u tot 20u.
 • Er wordt aan een aantal wedstrijden deelgenomen, enkele pistemeetings voor AMH (Atleten met handicap) in de zomer en enkele veldlopen in de winter.
 • Nieuwe atleten krijgen de kans op enkele proeftrainingen alvorens zich in te schrijven. Info vind je bij ‘Inschrijven nieuw lid (link)
 • Momenteel zijn er 2 trainers en 1 assistent.

Kalender

G-sport Vlaanderen

AC Hoppeland werkt samen met G-sport Vlaanderen

https://www.atletiek.be/

Sportaanbod atletiek

De ‘moeder aller sporten’ is een boeiende sport met een scala aan mogelijkheden.
Atletiek kan men zowel met een rolstoel als zonder rolstoel beoefenen, afhankelijk van zijn handicap. Door zijn multidisciplinaire aard zijn er altijd wel één of meerdere onderdelen waar men, met of zonder aanpassing kan aan deelnemen.

 1. Kamp onderdelen

werpen: kogel, discus en speer
springen: hoog en ver

 1. Baanonderdelen

Van 100 m tot 10.000 m en Veldlopen

 1. Wegonderdelen

Joggings en marathons

 1. Wedstrijden

Voor mensen met een beperking bestaat er ook een apart wedstrijdcircuit. Er zijn verschillende criteria en zelfs een Belgisch Kampioenschap.