28/09/08 Flavie breekt FLAC-record!

Nu het zomerseizoen op zijn laatste voeten loopt, zijn de wedstrijden in de regio nog dun bezaait. Voor Flavie Vanbesien geen excuus om het even rustiger aan te kunnen doen. Samen met enkele collega-miniemen van andere kernen trok ze naar het Waalse Nijvel voor het aldaar georganiseerde jeugdcriterium (op uitnodiging). Ze nam er deel aan de 4 x 80 m. De geplande 1000 m werd door te veel kniepijn (overgehouden aan de scholenveldloop van afgelopen woensdag) geschrapt. Met Orphee Depuydt, Adina Dadayeva en Astrid Laga haspelden ze deze aflossing af in een prachtige 42"54, goed voor een FLAC-clubrecord (het oude dateerde van 1998 en stond op 43"96), en een tweede plaats. Natuurlijk is Flavie hier terecht trots mee: Een mooie afsluiter van haar miniemen-periode en veelbelovend voor de komende seizoenen.

28/09/08 Verslag meerkamp

Orfee en Marlies hadden een verslagje beloofd, en woord gehouden. Meer zelfs, ze bezorgden een uitgebreid verhaal van hoe naar een wedstrijd trekken, ook een heleboel plezier, stress,... vooraf en nadien:

"    Zaterdagochtend 20/09 om 8u30

We (Orfee en Marlies) komen aan bij Jan. En we vertrokken samen met de auto naar Nieuwpoort! We hebben wel een beetje verkeerd gereden voordat we aankwamen op de plaats waar de meerkamp plaatsvindt, maar ja ... dat is normaal als je mee gaat met Carleytje. Voor Jan wordt het een 10-kamp. En ons een 6-kamp. Eénmaal we vertrokken zijn moet Orfee tussen de onderbroeken van Jan het programma zoeken en ja hoor, ... GEVONDEN!!! Yes, we moeten beginnen met 80 m horden (help!). Ondertussen zijn we aangekomen waar de meerkamp plaatsvindt!! Samen gaan we met John en Jens naar de piste. We gaan ons allemaal inschrijven en wie heeft er geen geld mee??? Onze Marlies. Mja, Jan was dan onze reddende engel.·:-p Zo konden we toch allemaal meedoen! Jan begint onmiddellijk met zijn opwarming. Want hij moet straks beginnen met de 100m sprint! 

Een paar minuten later ... Jan maakt zich klaar in zijn startblokken en weg is hij!!! Orfee en Marlies supporteren voor Jan. Dan begonnen wij aan onze opwarming want wij moesten ook nog onze horden doen (stress). Na onze opwarming deden we wat loopoefeningen en rekoefeningen. Toen de horden klaar stonden oefenden Orfee en Marlies nog wat op de horden. 

Een paar minuten later ... Wij zetten ons klaar in onze startblokken!!! En met veel geluk verliep alles goed! Orfee kwam aan als zesde en ik als vierde wat goed is voor een eerste wedstrijd horden! Toen we aangekomen waren hebben we direct samen iets gegeten met Jan en we zijn dan naar het hoogspringen gegaan! Want we moesten ook nog eventjes oefenen voor we echt begonnen. Dat ging ook nog redelijk goed. Orfee sprong 1m09 en Marlies sprong 1m26! Ondertussen deed Jan ook hoogspringen en sprong behoorlijk hoog (1m76) en het verspringen was ook super goed 6m46 (correctie Jan: nog verder, 6m70)!!! Toen deden we kogelstoten en oefenden we nog wat. Orfee had 4m46 en Marlies 6m65!! Voor ons beidjes zat het erop voor de zaterdag. Toen deed Jan nog een paar nummers, waaronder de 400m. Hij liep in de tweede reeks en won! Toen al de nummers gedaan waren vertrokken we terug richting Poperinge en we kwamen aan rond 17u30! Ook Jens haalde als benjamin van de benjamins een 4de plaats. Einde dag 1. 

Zondagmorgen om 8u30

We komen aan bij Jan. Flavie was deze keer ook van de partij. Zo vertrokken we met 4 naar Nieuwpoort. We waren nog geen 2 straten ver of de gsm van Jan ging al af! Het was Liesbet (zijn vrouw) om te weten of Marlies nog pijn had aan haar benen! Maar het was al wat beter dus moesten we niet terug om zalf! Marlies was nogal moe dus viel ze in slaap in de auto! Maar toen ze wakker werd ontdekte ze dat die poppetjes die met hun armen op en neer zwaaiden op de autosnelweg geen echte mensen zijn! (Ze et ook deure)! Toen we daar aan kwamen moesten we ons niet meer aanmelden en konden we beginnen met de opwarming! Terwijl Flavie aan het hoogspringen was deden wij verspringen en Jan de 110 m horden. Marlies sprong 3m65 wat nog ietsje beter kan maar het kan niet altijd goed zijn hee!!! Flavie sprong het record van Flac bij de miniemen dames met een hoogte van 1m39 J  Daarna deden we speerwerpen en Flavie deed verspringen en Jan polsstokspringen! Orfee deed 7m20, Marlies 9m75 en Flavie deed het ook goed en Jan ook! Toen deden Orfee en Marlies nog de 800m! (STRESS) L

Toen wisten we dat we samen in 1 reeks moesten lopen. Iedereen moesten starten met 2 in één baan! (nog meer stress) Toen we gestart waren volgden we de persoon die voor ons liep! Toen we aan de laatste eind waren deed Marlies op 120m van de eindstreep nog een sprintje en stak nog 2 mensen voor zo werd Marlies achtste en Orfee eindigde elfde, wat ook zeer goed was want Orfee en Marlies deden ook voor de eerste keer de 800 m. De tijd van Marlies was 2 minuten en 51 seconden en Orfee 3 minuten en 4 seconden. Ondertussen deden Jan en Flavie nog hun laatste nummers en toen vertrokken we terug naar huis! Toen we bijna thuis waren belde Liesbet om te vragen wanneer we thuis gingen zijn en Flavie nam op en speelde voor de meeneemchinees waar Liesbet jammer genoeg niet in trapte!

Zo dit was het dan Hopelijk weten jullie nu iets meer over ons!   Marlies en Orfee.        "

Dank voor jullie bijdrage!!!

22/09/08 Zilver op BK Aflossingen

Gisteren trok Matthias als enige van onze Poperingse kern naar de Belgische kampioenschappen aflossingen. En zoals we hem ondertussen hebben leren kennen, kwam hij ook dit maal met een medaille van dit kampioenschap terug.

Zoals reeds enige tijd aangekondigd, startte hij met zijn Izegemse trainingsgenoten in de 4x400 m. Deze wedstrijd was tevens het afscheid van Piet Deveughele aan de actieve atletiek. De verwachtingen waren iets getemperd, en een podiumplaats zou al tot tevredenheid leiden. Alles liep iets beter dan verwacht en samen met Niels en Kirsten werd een tweede plaats in de wacht gesleept. Matty, Nog maar eens proficiat van heel onze groep!! (zie ook zijn persoonlijke site)

22/09/08 PK en Flanders Cup Meerkampen te Nieuwpoort

Afgelopen weekend was Poperinge in de ban van de Hoppefeesten, en een aantal vrijwilligers spijsden de Hoppeland kas wat door een deel van hun mooie zondag op te offeren en enkele uren aan een entree te slijten.  Eerst en vooral willen we deze mensen hiervoor danken.

Ook sportief waren we echter actief, al was het wat verder van de deur, nl op de benijdenswaardig prachtige piste van Nieuwpoort. En gezien we het geluk hadden dat enkele jonge dames het gehele weekend meemaakten en een verslagje beloofden, maak ik er me in afwachting daarvan, ervan af met een overzichtje van de einduitslag en verwijzing naar de volledige uitslag van dag 1 en dag 2.

Jens Lejeune: Benj 5 kamp    4° pl     1084 ptn

Flavie Vanbesien Min 5 kamp  6° pl    2839 ptn

Marlies Vanhoorneweeder  Cad 6 kamp    9°pl    1748 ptn

Orfee Merlevede      Cad 6 kamp   11°pl    772 ptn          

Jan Carly     JSM 10 kamp    3°pl    5352 ptn

 John Lejeune     Mas M35...45     5 kamp    2°pl     1736 ptn

We halen nog graag volgende uitschieters aan: Flavie verbeterde haar clubrecord hoogspringen opnieuw, nu tot 1.39 m. Jan sprong dan weer 6m70 ver (en dit met slechts 0.4m meewind): volgens hem alleen te wijten aan de prachtige accommodatie, maar misschien breekt Jan zijn tweede jeugd wel aan...

PS op de site van MACW zijn ook heel wat prachtige foto's terug te vinden: link1, link2, link3, link4, link5

18/09/08 Gele Trui-criterium

En nog meer nieuws omtrent het nieuwe veldloopseizoen: zoals telkenjare zorgt  de FLAC-koepel weer voor een jeugdcriterium, met als inzet een gele trui voor de winnaar per reeks, alsook trofeeën en medailles voor verdienstelijke atleetjes. Hier vind je het reglement terug. Wedstrijden die in aanmerking komen zijn de door FLAC-kernen ingerichte wedstrijden (te beginnen met onze eigen oefencross).

Afgelopen jaar mochten minieme Flavie Vanbesien en benjamin Jens Lejeune met de gele trui naar huis. Flavie behaalde ook het maximum van de punten en kreeg daarom ook een mooie trofee overhandigd. Ook enkele andere atleten kwamen naar Poperinge terug met medailles. Hier vind je nog eens de uitslag van vorig jaar: laat het een aanmoediging zijn om zelf je beste voetje voor te zetten

18/09/08 Oefenwedstrijden

Om het nieuwe seizoen degelijk te kunnen voorbereiden plannen we, zoals eerder vermeld, een aantal oefenwedstrijden. We starten op 12 oktober met een oefencross te Poperinge (sted. sportzone). Uurschema en parkoer staan nu online. Het hoeft niet gezegd dat we hier al onze atleten aan de start verwachten. Voor papa's en mama's, partners, joggers of ex-start-to-runners, die ook even willen "proberen" staat een volksloop gepland, laat je zeker niet afschrikken. Aansluitend aan de wedstrijden huldigen we in onze kantine de laureaten van onze zomercriteriums.

De week (op zaterdag 18 okt) nadien oefenen we te Wervik: ook dit uurschema staat online. Voor verplaatsing kan via trainers afgesproken worden.

18/09/08 Stage

Misschien wel wat heel vroeg, maar in het vooruitzicht van komende zomer hebben we reeds stage-plannen gesmeed. Weldra volgt meer info over de locatie, maar hierbij alvast de data: 1 tot 5 augustus '09. Atleten vanaf 2°jaars puppil kunnen mee!

18/09/08 Medewerking organisaties

Zoals je ook in onze kalender kan merken, werken we de komende week ook mee aan enkele organisaties omtrent atletiek: komende week woensdag is dit de scholenveldloop die doorgaat op de stedelijke sportzone. We helpen mee bij start en aankomst, en zorgen ook dat de kantine open is voor een verfrissend drankje achteraf. Vrijdag 4 oktover zorgen een aantal van onze trainers en atleten voor begeleiding van de sportdag van het 4°, 5° en 6° leerjaar van groot-Poperinge. De kinderen krijgen oa een initiatie in verspringen, hoogspringen en natuurlijk lopen op de piste.

18/09/08 Start-to-Run

Afgelopen maandag ging een nieuwe reeks Start-to-Run sessies van start. Gezien het grote aantal kandidaten (96 deelnemers en er werden er nog enkele op de wachtlijst geplaatst) springt Marc Sp. wat bij bij vaste trainster Bauke. Aan alle veel moed en succes, en we komen graag supporteren bij jullie proef over 10 weken.

18/09/08 Flavie stilaan bekomen van eerste deelname aan de Memorial.

Een weekje terug beloofden we een verslagje van onze jongste vertegenwoordigster op de Memorial (zij het dan in het voorprogramma) sinds jaren. Flavie was blijkbaar vrij onder de indruk want de woorden kwamen dit maal niet zo vlot. Hier dan toch voor al wie er niet bij kon zijn, een kort relaas van haar ervaringen:

"Maandag 25augustus kreeg ik telefoon van Kurt Standaert(trainer van izegem) met de vraag of ik het zag zitten om mee te lopen met de 4x80m miniemen meisjes op de Memorial Vandamme in Brussel. Ik was in de wolken en hapte direct toe, natuurlijk moesten we daar nog voor trainen. De zondag voor de memorial(31 augustus) in de voormiddag, kwamen we samen voor de training en de nodige informatie voor vrijdag. Vrijdagmiddag gingen we dan samen naar Brussel. We mochten 's middags al uit school!http://gfx2.hotmail.com/mail/w3/pr01/emoticons/smile_tongue.gif-De dagen voordien waren nogal zenuwachtig voorbij gegaanhttp://gfx2.hotmail.com/mail/w3/pr01/emoticons/smile_confused.gif-nog nooit had ik zo'n stadion en zo'n volk gezien (laat staan dat ik mocht lopen!!) maar ik hoop dat het niet mijn eerste en laatste keer was, want t was echt een leuke ervaring. Spijtig natuurlijk van de diskwalificatie want we hadden er alleszins naar uitgekeken om een top vijf te lopen. We kwamen als 4de over de streep, maar we bleken achteraf een verkeerde wissel gedaan te hebben. Nu kijken we uit naar het Belgisch in Nijvel!  "

Nogmaals proficiat aan Flavie voor de prestatie (al eindigde die mss op een valse noot, er mogen aantreden getuigt van eerdere mooie prestaties) en hopen met haar dat dit inderdaad geen enige keer mag zijn. Als bestuur en trainersgroep is het natuurlijk onze bedoeling om, naast de genietende atleten op onze sportvelden bezig te zien, af en toe iemand op  een dergelijke grote wedstrijd te kunnen toejuichen. Voor onze andere atleten: je merkt dat het mogelijk is, dus een beetje dromen (en veel hard trainen) mag.

Dank en trainers Kurt en Patrick, voor de begeleiding op deze wedstrijd.

15/09/08 Komend weekend

Volgend weekend dienen we de aandacht wat te verdelen. Enerzijds trekt een delegatie (2 dagen op rij ) naar Nieuwpoort om deel te nemen aan de provinciale en tegelijk vlaamse kampioenschappen meerkampen. Anderzijds proberen we de kas wat te spijzen met het bemannen van een toegangspost tot de hoppestoet op zondag. Voor het eerste meer info bij Jan Carly, wie nog wil meewerken op zondag kan zijn naam opgeven bij iemand van het bestuur of meteen rechtstreeks bij Bauke Pousseele, die de coordinatie op zich neemt. Alvast bedankt voor de medewerking.

15/09/08 Alweer een druk atletiekweekend achter de rug

Afgelopen weekend kon weer op allerlei terreinen aan atletiek gedaan worden, al lag de nadruk dit maal wel bij het langere werk, met dan in het bijzonder de 10de IFF-marathon.

Op zaterdag kon de jeugd echter al de piste op voor een meerkamp te Tielt. Voor zowel Flavie Vanbesien en Jens Lejeune was het een eerste kennismaking, die voor beide (gezien geen eerdere deelnames) in een clubrecordje eindigde. Jens worp voor het eerst met de hockeybal (19.37m), sprintte zijn eerste 60 m in 11.52, sprong voor het eerst ver (2.81m ) en verbeterde in zijn tweede 1000 m zijn besttijd met een vijftiental seconden tot 3'52.26. Alles samen leverde dit een twaalfde plaats met 851 punten op. Voor minieme Flavie waren de verschillende disciplines niet zo nieuw, maar nooit eerder nam ze aan een meerkamp deel. Het werd een namiddag zichzelf verbazen met een 80 m in 11.46 m, een enorme verbetering van haar PR in het hoogspringen met 1.30 m, een kogelworp van 9.07 m (die tevens goed is voor een nog een nieuw clubrecord), een discusworp van 17.04 m en tenslotte een 1000 m afgehaspeld in 3'23.09 (met zeker twee derde kopwerk). Alles samen leverde dit 2527 punten op, goed voor een tweede plaats na haar Izegemse vriendin en aflossingsploeggenoot Dadayeva Adina. Dit wordt een moeilijke keuze voor komende zondag (PK meerkamp of Hoppestoet?). ..

Op zondag stond dat het "langere werk" geprogrammeerd met de 10de IFF-marathon tussen Nieuwpoort en Ieper, die tevens als PK marathon gecatalogeerd stond. Ivo Vandenbroucke, net als zijn broer Guido, was één van de 22 deelnemers die telkenjare aan de start kwam. Ze werden hiervoor achteraf passend gehuldigd. Maar eerst moesten natuurlijk die 42 km (en enkele honderd meters) overbrugd. Het weer was misschien wat fris, maar blijkbaar wel vrijgoed voor dergelijke inspanning. Paul Decorte, niet aan zijn proefstuk toe, kwam als 11de over de meet in een knappe 2::51:00 en was daarmee eerste in de M50-categorie, Ivo Vandenbroucke had er 3:06:10 voor nodig om als 48ste algemeen en 5de in zijn leeftijdsklasse binnen te komen. Frans Monkerhey volgde iets verder in zijn spoor met 3:09:25 en een 64ste plaats algemeen (8ste in zijn klasse), alhoewel hij vrijdag nog sprak van een rustige deelname zonder streeftijd... (PS mochten we een aangeslotene over het hoofd hebben gezien, meld het ons aub zo snel mogelijk, zodat we dit kunnen rechtzetten). Normaal levert dit ook enkele prachtige ereplaatsen (kampioenen?) op in het provinciaal kampioenschap maar daarvoor is de info spijtig genoeg nog onvoldoende duidelijk.

In de namiddag was het de beurt aan de "gewone straeteloapers" om zich in hun laatstste wedstrijd (Dwars Door Ieper) voor ons plaatselijke wegcriterium te gaan bewijzen. In de 1 km kwamen enkele van onze jeugdigen aan de start: (Hier geen plaatsen maar enkel een tijd om je prestatie te kunnen evalueren): Haghedooren Evi (4:39), Haghedooren Noa (5:03), Outtier Lukas (3:54), Outtier Ruben (4:30) . Graag merken we nog volgende deelnemer op: Walter Vanrenterghem nam voor het eerst in jaren weer de start en genoot er een kleine zes minuten van om weer tussen de lopers mee te bewegen. Op de 7 km kwamen dan weer onze snelste mannen aan de start: Junior Kevin Brysbaert sprintte zich naar een zesde plaats (24:47), net voor Bert Hoornaert (24:48), die onderweg wat problemen kende met het parkoers. Papa Laurens Outtier (spijtig genoeg om beroepsredenen aangesloten bij MACW) volgde in hun spoor als negende. Papa Didier Vanhoorneweder nam dan weer het voortouw van zijn gezin en kwam binnen in een mooie 30:50 (64ste), gevolgd door zoon Bjorn (71ste in 31:11), en dochters Maaike (80ste in 32:09) en Marlies (133ste in 35:56). Rita Suffys wist zich hier bij haar "anoniem" heroptreden tussen te wringen en pakte met een 99ste plaats algemeen (34:00) ook nog eerste in haar leeftijdscategorie te plaatsen. Elien Sohier werd na 36:26 136ste. Mogelijks glipten ook hier enkele namen door de mazen... Vergeef het ons en breng ons op de hoogte.  Tenslotte werd met de 14km of twee vesting rondjes de middag afgesloten: Peter Verstraete was duidelijk hersteld van zijn ziekte (zie Kemmel) en klokte na 55:53 als negende af. In zijn zog volgden John Lejeune (14de in 57:56), Luc Busschaert (26ste in 1:00:24), Wim Deheegher (32ste in 1:00:59) en Peter Gruwez (34ste in 1:01:16). Voor Peter en Luc betekende dit ook meteen bloemen afhalen: beide werden als eerste in hun leeftijdsreeks afgevlagd.

Hiermee valt dus het doek over ons wegcriterium: prijsdeling ervan gebeurt op onze komende oefencross (12 okt). Tegelijkertijd worden hier ook de prijzen van ons pistecriterium uitgereikt. Meer info volgt en natuurlijk vind je hier weldra de eindstanden terug.

08/09/08 Nieuwe indeling jeugd bij trainingen

Gezien de enorme interesse vorige week, bij de eerste trainingen van het nieuwe schooljaar, drongen zich enkele dringende wijzigingen op.

Vanaf komende woensdag worden benjamins, pupillen en miniemen in drie groepen, volgens hun categorie, ingedeeld. De trainingen verlopen parallel op woensdag van 18u tot 19 u, en vrijdag van 19u tot 20 u. Toewijzing van de trainers is nog in overleg, maar er wordt zeker gegarandeerd dat alle trainers gediplomeerde mensen zullen zijn.

Mogen we de ouders vragen om de kinderen zeker tijdig aanwezig te laten zijn, zodat niet de gehele training door enkele laatkomertjes verstoord wordt.

Komende vrijdag, net als de week erop, is Cecile aanwezig om de nodige inschrijvingen (oa van belang voor verzekering) in orde te brengen.

06/09/08 Warandeloop Kemmel

Vorige zaterdag stond met de Warandeloop de voorlaatste wedstrijd van ons stratenloopcriterium op het programma.

Kort na de middag waren eerst de kleuters aan de beurt (met een groot aantal deelnemertjes!!), waarna de 6 tot 8 jarigen één rondje (ofte 400 m) van de Dries liepen. Koen en Bert menden deze groepen telkens tot goed halweg, kwestie van de al te snelle start op dit zware parkoers wat te verhinderen. Bij de jongens verdedigden Jens en Niels mooi de FLAC-eer met respectievelijk de eerste en de zesde plaats. Op de 800 m kwamen geen FLAC-atleten aan de start, maar wie weet mogen ze weldra op onze trainingen verwelkomen: we zagen immers mooie wedstrijdjes tussen deze heuvellandse jeugd !    

Met de 3 km kwam meteen het ietwat serieuzere werk eraan: 3 ronden door het Warandepark. Aan de start stonden onder meer FLAC'cer Tim Heughebaert en papa en mama Haeghedoorn (waarbij mama maar een 20-tal secondjes toegaf aan papa!). Voor de 6 km en dus 6 ronden door het warandepark, stond naast onze poperingse junior Kevin Brysbaert, ook de Ieperse FLAC'er Klaas Allemeersch (die een goeie week geleden nog op de 800 m onder de 2 minuten dook en daarmee zijn goeie conditie bewees) aan de start. Resultaat was een lange spannende strijd waarin Kevin Klaas wel in de laatste ronde op de knieën kreeg maar zelf ook nog losgelopen werd en zo toch tevreden moest zijn met een tweede plaats. Niettemin een prachtige prestatie.

Tenslotte stond voor de laatste wedstrijd ook de flank van de Kemmel op het parkoers: meteen een sein om niet al te voortvarend van start te gaan. Aan de start 19 deelnemers, enkele meer dus dan de vorige jaren. Bert Hoornaert zit echter in blakende conditie en ging meteen mee met de kop van de wedstrijd, om uiteindelijk na een indrukwekkende laatste ronde tweede te worden. De maagkrampen achteraf temperden spijtig genoeg wat het geluk.  Enkele wedstrijden in de wedstrijd werden gelopen in het teken van het criterium: zo loopt Kristof Baes met zijn zevende plaats nog enkele puntjes verder uit op Peter  Gruwez (negende), en zo ook bij de masters voor John (achtste) en Luc (elfde). Luc en Wim (twaalfde slaagden immers in hun opzet om net als vorig jaar binnen het uur aan te komen. Ook onze joggers stonden aan de start Hier kon een zieke Petere Verstraete toch nog net Bart Vallaeys afhouden. Andere poperingenaars Hein Gesquiere en Paul Lobeau slaagden er ook in de Kemmel 6 keer te overwinnen en deze zware wedstrijd op hun tempo uit te lopen.

Dank aan de alle medewerkers, en vooral aan het kemmelse feestcomité voor deze organisatie. Hopelijk vinden komend jaar nog wat meer atleten de weg naar Kemmel

Volledige uitslag.

05/09/08 Memorial Van Damme

Afgelopen vrijdag trok een ruime delegatie naar Brussel: we hoopten er immers te kunnen supporteren voor Matthias en/of Koen, maar spijtig genoeg kreeg geen van beide een start-uitnodiging. Niettemin bleef het een mooie atletiekavond en voor velen was het een eerste kennismaking met dergelijke grote meeting.

Gezien we met de bus van Ieper meetrokken, kwamen we spijtig genoeg net te laat om te supporteren voor Flavie Vanbesien die wel mocht starten in het voorprogramma (met FLAC-ploeg in 4x80m). Flavie doet haar uiterste best om ons hier nog een verslagje te bezorgen.

02/09/08 Stratenloopcriterium

Met de Warandeloop te Kemmel en Dwars door Iepers wordt de komende weekends ook dit zomerse criterium beslecht. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement dient aan 4 van de 7 wedstrijden deelgenomen. Dat in rekening genomen is het huidige klassement als volgt (merk op: per categorie).

cat MV naam Kortrijk Krombeke Poperinge Koksijde Roeselare Kemmel Ieper Totaal Aantal
cad V Brysbaert Romina     5   4     9 2
jog V Gheeraert Anne-Marie 8 4 8         20 3
jog V Gryspeerdt Trees 6   7         13 2
jog M Vallaeys Bart 4 4 4 4       16 4
jog M Verstraete Peter   5 5 6       16 3
jog M Monkerhey Frans     6 5       11 2
jun M Brysbaert Kevin   4   4 4     12 3
mas M Lejeune John   5 5 5       15 3
mas M Busschaert Luc   4 4 4       12 3
sen M Baes Kristof   6 5 6       17 3
sen M Vandenbussche Steven   7 7         14 2
sen M Gruwez Peter   5 4 4       13 3
sen M Huyghe Mathieu     6 5       11 2
sen M Hoornaert Bert     4 4       8 2

Natuurlijk zien we ook onze overige atleten graag aan de start verschijnen en misschien kunnen zij door hier of daar punten af te snoepen, nog een invloed op de eindstand hebben.

02/09/08 Zaterdag 11 oktober 2008 FLAC-Bellewaerde-dag

Naar jaarlijkse traditie staat begin oktober weer de FLAC-Bellewaerde-dag ingepland. Voor zij die niet op de hoogte zijn. De FLAC-jeugd (van Benj tem Schol) kan in de loop van het pisteseizoen punten verdienen door deel te nemen aan de verschillende pistemeetings in de streek. Afhankelijk van het puntentotaal trakteert FLAC dan volledig gratis of aan halve prijs op een dagje Bellewaerde. Anderen die onvoldoende punten behaalden, of ouders en andere familieleden kunnen steeds mee mits betaling van een gunsttariefje: tot 16 jaar à 13€, ouderen à 16€50. Zie hier een reklame-/inschrijvingsformuliertje.

Flavie Vanbesien sprokkelde gretig puntjes en kan gratis gaan genieten. Pupillen Esther Devloo en Laurens Willaert moeten nog enkele puntjes verdienen (bv door deelname aan Rubenscup te Kortrijk) om aan halve prijs mee te kunnen. Ook voor enkele van onze cadetten als bv Orfee Merlevede en Michèle Vandevyvere lukt dit misschien nog mits bv deelname aan de kampenmeeting te Wervik en/of deelname te Tielt. Vraag jullie stand even op bij jullie trainer of trainerscoordinator Jan C. of stuur me een mailtje.

Wil je volgend jaar ook gratis mee: kijk dan in het begin van het seizoen waar er puntjes te rapen zijn, zodat je tijdig het gevraagde totaal samen krijgt. En zoals gezegd: sowieso kan je mee aan het gunsttarief. ENKEL TIJDIG INSCHRIJVEN bij het bestuur!!!!