26/10/10 Crosscup Relays Gent

Met de CC Relays is het veldloop-seizoen 2010-'11 nu ook echt op gang geschoten. Hoppeland leverde heel wat atleten in de FLAC-ploegen, die, zonder uitzondering, met volle inzet de FLAC kleuren verdedigden. Bij de AC (met Freddy, Kristof, Kevin, PieterJan, Bert en David) en de kadetten heren (met Max, Arnaud en Lucas) kwamen zelfs enkele exclusief Hoppeland-ploegen aan de start! Juniore Michèle en Scholiere Flavie Vanbesien misten met hun 4de plaats maar nipt het podium, dit belooft alvast voor komend jaar. En nog meer goeie vooruitzichten: De pupillen Thibaut en Jens slaagden er als eerstejaars in om een derde plaats te noteren.

De valse noot kwam met het afhaken van enkele (niet-poperingse) atleten, waardoor een paar van onze leden langs de kant moesten blijven. Nieuwkomer Lisa Ostyn liet zich bij de benjamin meisjes echter niet kennen en startte toch voor haar 800m, ondanks er niemand wachtte om de stok over te nemen. Van enthousiasme gesproken...!

Uitslagen te vinden op chronorace

26/10/10 Vredesloop

Vorige zaterdag vonden ook verschillende van onze atleten de weg naar de Vredesloop te Ieper, waar het lopen ook nog een iets ruimere betekenis krijgt. Hun prestaties vind je terug op deze site.

18/10/10 Cross-criterium

Met de 2 oefenwedstrijden is het Hoppeland-crosscriterium goed op gang. Enkele aanpassingen aan de reglementen zorgen er voor dat de échte wedstrijden een grotere invloed op het eindklassement krijgen. Lees hiervoor het reglement voor jeugd en cad-mas eens na.

18/10/10 Bellewaerde-dag

Op 30 oktober trekt "jong-FLAC" zoals de vorige jaren, richting Bellewaerde. Wie deze zomer actief was op piste mag aan half bedrag of zelfs gratis mee (vraag na bij trainer Jan!).

18/10/10 Oefenveldloop Wervik

Ook op de oefenwedstrijd in Wervik zagen we een mooie poperingse delegatie, al mag het natuurlijk altijd meer. Hun resultaten vind je hier

10/10/10 Oefenveldloop

 

10/10/10 Huldiging

FLAC Hoppeland sloot het vorige werkjaar af met net geen 200 leden. Tijdens het zomerseizoen zorgden ze voor 50 clubrecords. Deze prestaties werden gisteravond gehuldigd. Daarnaast was er huldiging van het jeugdcriterium en van het stratenloopcriterium. Tenslotte werd afgesloten met de uitreiking van de prijzen van het zomercriterium aan onze verdienstelijkste cadetten tem masters. Vandaag starten we het nieuwe seizoen met onze oefenveldloop. Eerste start 14u aan het clublokaal.

Volgende atleten werden gehuldigd:

Zomercriterium Jeugd
Benjamins Jongens 3° Lejeune Niels 
Benjamins Jongens 2° Lejeune Jens 
Benjamins Jongens 1° VandelannooteTibaut 
   
Pupillen Meisjes 4° Vivey Lisa
Pupillen Meisjes 3° Haghedooren Noa
Pupillen Meisjes 2° Ameys Alyssa
Pupillen Meisjes 1° Van der Lint Helena
   
Pupillen Jongens 1° Deruwez Ruben
   
Miniemen Meisjes 4° Van Lerberghe Jasmien
Miniemen Meisjes 3° Gheeraert Aimée
Miniemen Meisjes 2° Haghedooren Evi
Miniemen Meisjes 1° Devloo Esther
   
Miniemen Jongens 4° Busschaert Jeroen
Miniemen Jongens 3° Deruytter Jasper
Miniemen Jongens 2° Outtier Ruben
Miniemen Jongens 1° Vanbesien Alfons
Stratenloopcriterium
 Dames joggers 2° Laconte Carine
 Dames joggers 1° Sohier Carine
   
 Heren joggers 2° Vuylsteke Pieter
 Heren joggers 1° Ameys Brian
   
 Dames junioren1° Dumortier Joyce
   
Heren Masters 4° Gruwez Peter
Heren Masters 2° Busschaert Luc
Heren Masters 2° Deruwez Filip
Heren Masters 1° Baes Kristof
   
Dames Senioren 1° Goudezeune Jolien
   
Heren Senioren 4° Verbeke Pieter
Heren Senioren 3° Derynck Bruno
Heren Senioren 2° Brysbaert Kevin
Heren Senioren 1° Hoornaert Bert
Hoppeland Zomercriterium
20° Gill Fieu
19° Cyriel Bakeroot
18° Emma Devloo
17° Sandra Vanoost
16° Orfee Merlevede
15° Mieke Vanelslande
14° Lore Regheere
13° Lucas Outtier
12° Romina Brysbaert
11° Maaike Vanhoorneweder
10° Max Vanbesien
Kevin Brysbaert
Sofie Vanpeteghem
Midas Vandevyvere
Marlies Vanhoorneweder
Bert Hoornaert
Michele Vandevijvere
Koen Vandermarliere
Jan Carly
Flavie Vanbesien

 

04/10/10 Rapper dan een Ezel Kuurne

Op vrijdag 1 oktober zakten 's avonds vier Hoppelanders af naar Kuurne om er deel te nemen aan de 28ste Rapper dan een Ezel, dat niet alleen het West-Vlaams maar ook het Vlaams en Belgisch Kampioenschap halve marathon is voor 2010. Na een aanloopstrook van ruim een kilometer moesten vier plaatselijke ronden van exact vijf kilometer afgelegd worden. Bij aanvang van de halve marathon regende het lichtjes, maar tijdens de wedstrijd werden de hemelsluizen steeds meer open gezet. Zowel Kevin Brysbaert als Kristof Baes hadden niet echt getraind voor deze wedstrijd, terwijl Filip Deruwez en Bruno De Rynck nog een beetje konden profiteren van hun marathontraining die ze drie weken eerder liepen. Kevin begon fel aan de wedstrijd, maar moest later gas terug nemen. Zo ook Filip die even voor halfweg bijgehaald werd door Kristof, maar later terug afstand kon nemen. Bruno was op weg naar een 1u.29', maar deed er toch twee minuten langer over. Filip behaalde zowel de provinciale titel bij de Masters 40+, als brons op het Vlaams kampioenschap in deze categorie. Uitslagen (771 dln): 53. Kevin Brysbaert 1u.21'28", 68. Filip Deruwez 1u.23'31", 81. Kristof Baes 1u.24'02", 182. Bruno De Rynck 1u.30'54". (KB)