27/10/09 CrossCup Relays

De kop is eraf: met de Cross Cup Relays in de Blaarmeersen te Gent is het veldloopseizoen nu ook écht van gang geschoten. De FLAC-familie was er graag bij, al was dit vanuit Hoppeland-kant nog sterk verschillend binnen de verschillende categorieën: in een aantal reeksen blonken we uit door afwezigheid, in andere vormden we dan weer de ruggengraat van de FLAC-afvaardiging. Want wie aan de start verscheen, kweet zich schitterend van zijn taak: de zwart-witte kleuren in beeld brengen. Benjamins Thibaut Vandellannootte en Jens Lejeune zetten hun wedstrijd naar hun hand, en lieten al meteen een eerste plaats voor FLAC noteren. Even later opende ook scholiere Michèle Vandevyvere heel sterk en kon als eerste de stok doorgeven aan haar 2 nieuwe FLAC-collega's. Zij konden spijtig genoeg de terugkeer van één tegenstandster niet verhinderen, maar kaapten toch wel knap de 2de plaats weg. Wie weet krijgt dit nog een vervolg binnen het verdere crosscup-klassement.

Maar zoals gezegd is deze Relays meer dan het podium: we willen vooral de FLAC-kleuren zien, en dit met atleten die het onderste uit de kan halen, ook al is dit soms tegen tegenstanders van een ander (soms zelfs internationaal) niveau. En daarom dan ook een chapeau voor alle andere deelnemers. We zagen onderandere een heroptredende Christine Lefebvre, Joost Jacques die opnieuw CrossCup ambities binnen zijn categorie koestert, trainsters Bauke en Liesbet die absoluut de senioresploeg wilden steunen, de zusjes Vanhoornweder die eens samen streden in plaats van tegen mekaar, senior Kevin die nog eens uitzonderlijk junior mocht zijn, maar dan wel op een voor hem niet evidente afstand, en Bert die alles uit de kas haalde om Koen tussen de nationale top toch op een "schappelijke" plaats af te zetten. En natuurlijk nog heel wat jeugdatleetjes, die elk hun wedstrijd in de wedstrijd liepen, en vooral blij waren dat ze SAMEN goed gelopen hadden.

De volledige uitslag vind je hier

We kunnen alleen maar hopen om volgend jaar nog talrijker aanwezig te zijn, maar deze opening laat het beste voor dit winterseizoen verhopen.

 

16/10/09 Inschrijven Crosscup Relays

 

De opener van de crosscup wordt jaarlijks in aflossingsformule gelopen, en dus moet er vooraf ploegjes gevormd. Wie volgende zondag dus aan de start wil staan, moet zijn naam even doorgeven. De jeugd (tot en met miniem) doen dit zo snel mogelijk bij trainster Bauke, de anderen geven hun kandidatuur door aan trainerscoordinator Jan Carly.

 

5/10/09 Oefenveldloop Wervik en Vredesloop

Zaterdag was het moeilijk kiezen; enerzijds kon in het veld geoefend bij de sportvrienden van Wervik, anderzijds kon er met de Vredesloop in Ieper op de straat gelopen worden. Resultaat was in beide organisaties een flinke delegatie aan de start, en we verwijzen dan ook naar de verschillende uitslagen om de prestaties te bekijken: Oefenveldloop Wervik en Vredesloop

14/10/09 Huldiging Paul Decorte   

Dit seizoen telde Poperinge slechts 1 Belgisch Kampioen in de atletiek: Paul Decorte liep de In Flanders Fields-Marathon voor de zoveelste maal de 42-en-een-beetje kilometer binnen de drie uur. Hij kaapte hiermee zowel de Vlaamse als Belgische Titel bij de masters 50+ weg. Deze prachtige prestatie kwam onder de aandacht van ons stadsbestuur, en zij willen hem dan ook passend huldigen. Alles gaat door in de gotische zaal van het stadhuis op vrijdag 16 oktober vanaf 19u30. Bij deze nog eens proficiat Paul!!

14/10/09 Oefenveldloop op zondag 11 okt te Poperinge

Afgelopen zondag 11 oktober  schoten we het nieuwe seizoen op gang met een oefenveldloop op het stedelijke sportdomein. Vooral de jeugdatleetjes waren talrijk aanwezig en zorgden voor spannende wedstrijdjes. Dit voorproefje moet hen aanzetten om ook in de grotere regionale wedstrijden de uitdaging aan te gaan.

Alle atleten vernoemen is een onbegonnen werk, maar je vindt ze natuurlijk allemaal in deze uitslag

Na afloop was het drummen in het clublokaal. De stage van afgelopen zomer werd prachtig in beeld gebracht (VOORSTELLING VIND JE HIER TERUG), en de namiddag werd afgesloten met een hulde van de zomerkampioenen: zowel deze op de weg als op de piste kwamen aan bod. Weldra volgt hier een overzichtje en worden ook alle clubrecords die werden verbroken, bijgewerkt.Komende zaterdag wordt er opnieuw geoefend te Wervik: zie hier uurschema.

29/09/09 Oefenveldloop op zondag 11 okt te Poperinge

Op zondagnamiddag 11 oktober maken we voor het eerst kennis met het nieuwe veldloopseizoen. Hiervoor hebben onze verantwoordelijken weer een mooi, overzichtelijk parkoers uitgetekend rond onze thuisbasis. Ideaal dus voor de nieuwkomertjes om even van het veldlopen te proeven, en voor de gevorderden een eerste test hoe vlot de overgang naar het veld verloopt. Zoals je in het uurschema ziet starten onze kleinsten om 14 u. Aansluitend worden om 17 u de trofeeën aan de diverse zomerkampioenen uitgereikt.

De week erop maken we een eerste uitstap: op zaterdag 17 okt hebben onze vrienden van Wervik ook een veldloop voorzien.

Zie ook de ge-update kalender onder de rubriek "Clubleven".


 

05/10/09 Ezelsloop Kuurne en Afsluitende kampenmeeting Wervik

Reeds op vrijdagavond konden we wedstrijdresultaten noteren met de halve marathon Rapper dan een Ezel te Kuurne. Bruno De Rynck liep al even met deze wedstrijd in zijn achterhoofd, en zijn knappe tijd (1:29:28) zal hem wel tevreden stellen.  Filip Deruwez was dan al eventjes binnen (1:20:42), maar van hem zijn we dat al wat gewoon. Iets verder volgde Peter Gruwez (1:32:14), die na zijn vele blessureleed, ook een langere wedstrijd weer kan uitlopen. Bij de dames liep Carine Laconte (1:35:11) naar een 9de plaats bij de Masters dames, Cindy Vandewalle (1:49:48)werd 34ste in deze categorie. Hier de volledige uitslag.

Wervik zorgde op zondag voor een (zo goed als) seizoen-afsluitende meeting. Jan C. en "zijn meisjes" waren present om nog eens het beste van zichzelf te geven. Ze zorgden voor het merendeel van de geleverde prestaties en komen dan ook herhaaldelijk voor in deze uitslag.

05/10/09 Uitslagen...

We hinken wat achterop met onze wedstrijduitslagen. Bert H. had dit ook opgemerkt en bezorgde volgende overzichtje (waarvoor natuurlijk dank):

20/09/09: In Flanders Fields Triatlon
1/8ste (sprint): Bert Hoornaert (9), Yves Verstraete (19), Pieter-Jan Vandenberghe (24), Bruno Derynck (39), Frederik Mahieu (43) en Bauke Pouseele (65)
http://www.triathlonieper.be/website/resultaten.php
 
26/09/09: Dwars door Harelbeke
Op de 10,8 km: Bert Hoornaert (16) en Luc Busschaert (47)
http://www.fcdezandberg.be/jogging_uitslag_2009.htm
 
27/09/09: Kermisloop Elverdinge
Op de 10,56 km: Kevin Brysbaert (4), Filip Deruwez (6), Steven Vandenbussche (7), Pieter-Jan Vandenberghe (12), Kristof Baes (19), Carine Laconte (34) en Cindy Vandewalle (47)
Op de 3,56 km: Glenn Brysbaert (8) en Romina Brysbaert (11)
http://www.kermisloopelverdinge.be/