20/10/08 Stratenloop te Proven

Zondag verwachtte het Provense feestkomitee de sportievelingen om de draad van de jaarlijkse stratenloop (vorig jaar kon de wedstrijd door de wegenwerken niet doorgaan) terug op te nemen. Blijkbaar was de organisatie nog niet volledig van onder het stof, of was het juist de bedoeling om er een verrassende namiddag van te maken. Feit is dat er de gehele namiddag veel twijfels waren rond starturen en afstanden, en dat ik ook rond de uitslagen eigenlijk niet al te veel juiste info heb. Aan de start (en aan de aankomst) herkenden we onderandere volgende Hoppeland-atleten, met het risico er natuurlijk een aantal te vergeten: de broertjes Outtier, de broertjes Lejeune, kleine broer Brysbaert, ... Misschien volgt binnenkort nog een uitslag op de provense website en kan wat meer info doorgegeven.

Bij de afsluitende loop, dit jaar op een nieuw (ingekort) parkoers en over een ronde minder dan vroeger, kwamen 10 heren en 7 dames aan de start. Het traject bleek uiteindelijk 4,9 km te zijn. Gerard Vandenbroucke kon blijkbaar de veranderingen van startuur niet volgen, en zat nog bij familie binnen, toen het startschot al gegeven was. Hij kwam nog snel als elfde heer invallen. FLAC-ieper atleet Koen Deridder liep met Kevin Brysbaert in zijn spoor, naar een eerste plaats. Kristof Baes moest al een ruimere afstand laten, en John Lejeune, Peter Gruwez, jogger Bart Herpelinck en Bruno De Rynck volgden nog iets verder. Ex-start to runner Daniël Delerue sloot in gezelschap van Walter Vanrenterghem (sinds 3 maanden weer aan het lopen!) de rij. Bij de dames werd An-Sofie Brysbaert knap tweede voor Rita Suffys. Winnares Carine Laconte overwoog na afloop om zich de komende maanden bij onze groep aan te sluiten.

19/10/08 Gisteren oefenveldloop te Wervik

Gisteren stond na onze eigen oefenveldloop te Poperinge vorige week, deze te Wervik geprogrammeerd. Op hun thuisstek hadden Patrick en zijn compagnons opnieuw een rondje van 600 m uitgetekend, deels op hun sintelpiste, deels op het grasveld van het nabijgelegen schooltje: een snelle omloop dus. We waren met een ruime delegatie afgezakt, en dit vertaalde zich ook in enkele plaatsen. Zie hier de volledige uitslag. (voor zij die willen vergelijken; hier staat nog deze van vorig jaar..)

Vanmiddag is er voor de liefhebbers de stratenloop te Proven. Inschrijven vanaf 13u30. Eerste wedstrijd om 14u.

13/10/08 Huldiging zomerseizoen   

Gisternamiddag werd, na onze oefencross waarmee we het winterseizoen inzetten, ook de eindbalans van het zomerseizoen opgemaakt. Dit bestond uit de uitslag van een stratenloopcriterium en een huldiging van de verdienstelijkste atleten op piste. Jan Vandermarliere, onze vertegenwoordiger in het dagelijks bestuur van de koepel, opende met enkele feiten uit het afgelopen jaar, waaruit blijkt dat we met onze kern op de goede weg zitten. Voor de afwezigen, lees hier gerust eens na. Nu nog een kwestie van volhouden...

Voor het stratenloopcriterium kwamen de wedstrijden te Kortrijk, Krombeke, Poperinge, St Idesbald, Roeselare, Kemmel en Ieper. Al wie aan minstens drie wedstrijden deelnam kwam in de einduitslag. Bij de dames konden we enkel een prijs uitreiken in de joggerscategorie: Anne-Marie Gheeraert sprokkelde in Kortrijk, Krombeke en Poperinge 20 punten. Bij de joggers heren namen zowel Peter Verstraete als Bart Vallaeys aan 5 wedstrijden deel. Peter sprokkelde wat meer puntjes en won zo deze categorie. Bij de juniores was Kevin Brysbaert alleenheerser. Bij de senioren ging er het iets spannender aan toe: Kristof Baes haalde het met één puntje voorsprong op Peter Gruwez. Bert Hoornaert en Wim Deheegher werden respectievelijk derde en vierde. Bij de masters tenslotte kon John Lejeune het nipt halen van trainer Luc Busschaert. Hieronder nog even de behaalde punten:

naam cat MV Kortrijk Krombeke Poperinge Koksijde Roeselare Kemmel Ieper Totaal Aantal
Gheeraert Anne-Marie jog V 8 4 8         20 3
Verstraete Peter jog M   5 5 6   5 4 25 5
Vallaeys Bart jog M 4 4 4 4   4   20 5
Brysbaert Kevin jun M   4   4 4 4 4 20 5
Lejeune John mas M   5 5 5   5 5 25 5
Busschaert Luc mas M   4 4 4   4 4 20 5
Baes Kristof sen M   6 5 6   6   23 4
Gruwez Peter sen M   5 4 4   5 4 22 5
Hoornaert Bert sen M     4 4   7 4 19 4
Deheegher Wim sen M   4       4 5 13 3

Zoals je merkt wordt er op verschillende niveaus gestreden en is er "voor elk wat wils". Volgend jaar volgt er zeker een nieuw criterium: volg het nieuws en we hopen om jou komend jaar in één van onze categorieën te kunnen huldigen!!

Vanaf dit seizoen proberen we als FLAC Hoppeland ook de pistewedstrijden wat meer te stimuleren. Dat blijft immers nog steeds de hogeschool van de atletiek, denken we maar aan de olympische spelen. Daarom werd een pot van 500 € voorzien voor de atleten die FLAC Hoppeland op pistegebied vertegenwoordigen. Hier richten we ons vooral op kadetten tot en met senioren, maar voor jeugd die een clubrecord breekt werd een uitzondering gemaakt. Vandaar dat Jens Lejeune (Benj Heren vijfkamp) en Flavie Vanbesien (Min Meisjes Hoog + ...) ook in de prijzen meedeelden. Voor de masters die een clubrecord op hun naam schreven werd een attentie (zijnde beter-biertje) per clubrecord voorzien: Yves Verstraete behaalde dit met het speerwerpen, John Lejeune deed dit met kogel, discus, hoog, ver, hinkstap, 5-kamp en 2000m steepel (dit laatste is tevens een FLAC koepelrecord). Volgende atleten deelden met hun prestaties (meer detail volgt) in de "grote prijzenpot": Sandra Vanoost, Liesbet Vandermarliere(oa clubrecord bij de seniores), Emma Devloo(oa gescoord op PK), Orfee Merlevede, Marlies Vanhoornweder (oa clubrecord bij de cadetten),  Michèle Vandevyvere (oa clubrecord+koepelrecord op de mijl), Koen Vandermarliere (oa clubrecord op 3000m senioren + gescoord op Kvv), Jan Carly (oa maar liefst 8 clubrecords bij de senioren+brons op PK Meerkampen) en Matthias Rosseeuw (zowel Goud op BK 800m als zilver op BK 4x400m, club- en koepelrecord met zijn 800 m tijd, die tevens de beste nationale jaarprestaties is, goud op PK aflossingen is voor hem eerder bijkomstigheid)

Weldra voorzien we op deze site een overzicht met alle plaatselijke clubrecords. De koepelrecords kunnen op de flac-site geraadpleegd worden. Ondertussen heeft Liesbet wel al de borden in de kantine aangepast, dus daar is alles op vandaag up-to-date!

13/10/08 Uitslag oefenveldloop Poperinge

In een zomers weertje konden we met onze oefenveldloop het nieuwe seizoen op gang trekken. We noteerden 111 aankomsten, waarvan heel wat door jeugdige atleetjes. hier kan je de uitslag terugvinden, de namen in geel zijn de lopers uit onze plaatselijke kern. Volgende week zaterdag meer oefenen te Wervik.

05/10/08 Volgend weekend

Komende vrijdag trekken de joggersgroep en de groep van Luc naar de vestingsloop te Ieper. Op zondag volgt dan onze eigen oefenveldloop waar we zeker al onze eigen atleetjes verwachten. We voorzien ook een volksloop zodat ook joggers of ouders even van het veld kunnen proeven!

Sinds een paar weken zorgen enkele vrijwilligers ervoor dat de kantine op vrijdag telkens vanaf 19u open is. Ouders die hun kinderen brengen kunnen er gerust binnen wachten op de kroost. Consumeren mag maar hoeft niet, laat je daardoor niet afschrikken. We proberen er ook telkens de info voor de komende weken (wedstrijden, speciale trainingen, nieuwtjes,...) uit te hangen.

05/10/08 Laatste weekendje op de piste

Met een Rubenscup meeting te Kortrijk en een kampenmeeting te Wervik kon nog een laatste keer dit zomerseizoen op de piste worden gestreden. Dat de zomer op zijn einde loopt was ook duidelijk aan het weer te merken. In Wervik leidde dit tot veel kou leiden tussen de verschillende pogingen. Bijgevolg geen uitzonderlijke prestaties;

In Kortrijk:

Sara Top: 80 m in 13.44 en 1000 m in 3'55.70 en de kogel  6m39 gegooid;

Flavie Vanbesien: 80 m in 11.36; 1000 m in 3'29.67; 1m32 hoog;

In Wervik:

Orfee Merlevede: hoog 1,00 m; kogel 4,74 m; discus 7,31 m

Marlies Vanhoorndeweder: hoog 1,20 m; kogel 5,45 m; discus 11,42 m

Jan Carly: hoog 1,65 m; kogel 9,49 m; discus 27,71 m

John Lejeune: hoog 1,40 m; kogel 6,47 m; discus 16,22 m

Vanaf volgende week duiken we het veld in en mogen de lange pinnen in de spikes gedraaid. Voor de meisjes was het meteen ook de laatste wedstrijd in hun categorie. Vanaf volgende week worden immers de nieuwe indelingen gehanteerd.