24/11/09 Michèle internationaal

Na de mooie resultaten in het begin van dit winterseizoen, probeerde Michèle Vandevyvere het afgelopen zondag ook eens tegen de internationale tegenstand in de Warandeloop van Tilburg. Ze eindigde er 22ste na 15:21 over 3700m. De volledige uitslag vind je hier.

24/11/09 Koen voor 5de maal Belgisch Universitair Kampioen

Enkele dagen na zijn knappe ereplaats te Deinze, ging Koen op woensdag 18 november alweer de strijd aan. In de Blaarmeersen te Gent trof hij heel wat buitenlandse studenten die ook meedongen naar deze Belgische titel. De conditie is oké, dat zagen we al in Deinze, en ondertussen kan hij ook zijn ervaring in dergelijke wedstrijden laten tellen. Met wat zoeken, vond hij de juiste weg (blijkbaar niet zo evident als je zou verwachten), en met vooral een lastige passage in de zandstrook kon hij het verschil tot een paar honderd meter uitbouwen. Proficiat met deze zoveelste titel!

18/11/09 2°plaats voor Koen Vandermarliere in druk bezette cross te Deinze

Afgelopen zondag was er de cross te Deinze: geen clubverplaatsing, maar toch vonden heel wat van onze (vooral oudere) atleten naar Deinze. En daar waren ze niet alleen. Meer dan 1200 anderen waren ook present. Marlies Vanhoorneweder, één van onze actiefste atletes, zorgde voor volgend verslagje (waarvoor dank):

Bij de ben. heeft Tibaut Vandelannoote goed gelopen met een verdiende 11de plaats (3'08 op 790 m)! Dan bij de cad.  heeft Sara Top een mooie wedstrijd gelopen ,nog iets meer trainen en het komt helemaal goed (61ste plaats) Ook cad. Lucas Outtier was van de partij en heeft over heel de wedstrijd schitterend gelopen(30ste plaats). Bij de sch. lieten de zusjes Vanhoorneweder van hun goede kanten zien; Marlies liep een prachtige wedstrijd met een welverdiende 18de plaats(14'24) op 48! Ook zus maaike heeft haar best gedaan met een mooie 26ste plaats, nog wat meer trainen op de bergjes en het wordt nog beter! Junior Dumortier Joyce heeft het er bijzonder goed van afgebracht: echt zeer goed gelopen met een verdiende 4de plaats - (21'56 op 5560m) Ook Mas. Lefever Christine deed haar best en het leverde haar een 17de plaats op! Sen. Vandermarliere Liesbet liep nog maar eens een goede wedstrijd met een knappe (14de plaats)!! Dan bij de mas. heren liep Busschaert Luc een wedstrijd waar hij deed wat hij kan ( 107de op 150). Hij moest uiteraard ook wat rustiger aandoen doordat hij ook deelnam aan de halve marathon in Ploegsteert! Dan was er natuurlijk ook nog Lejeune John die het er toch ook wel goed heeft van af gebracht met een mooie 88ste plaats!! Sen Vandermarliere Koen, onze vedette, deed het zoals altijd natuurlijk geweldig met een welverdiende 2de plaats- (24'51 op 8200m)!! Ook Brysbaert Kevin zag af en deed het goed met een 42ste plaats!!Kortom iedereen deed het schitterend!!

15/11/09 Course de souvenir Ploegsteert

Zoals de traditie het vraagt, stond afgelopen woensdag "Ploegsteert" geprogrammeerd, een stratenloop over 8 km of een halve marathon. De heuvelende omgeving maakt er natuurlijk nog een grotere uitdaging van. Verschillende senioren en masters, maar ook een ruime groep joggers kwam dit jaar aan de start.

Voor de 8 km had Kevin Brysbaert slechts 28'25" nodig en werd hiermee knap 30ste, verder volgden Pol Vandermarliere en Paul Lobeau.

Op de halve marathon was Paul Decorte aangekomen na 1u22'23" en was daarmee 29ste veteraan en 85ste algemeen. Tot onze spijt merken we dat alle andere "FLAC" niet als vereniging vermelden, wat niet alleen het opzoeken sterk bemoeilijkt maar ook de aanwezigheid van onze club minder doet opvallen. In de toekomst allen graag aandacht hiervoor!!!

Luc Busschaert komt bv nog steeds uit voor "Hoppeland", en kwam net na Carine Laconte (6de veterane dames), geen vereniging ingevuld, binnen. Op dezelfde manier hadden we de prestaties van Filip Deruwez (57ste) en zijn Cindy bijna over het hoofd gezien, en om te vermijden dat we iemand vergeten laten we u de rest zelf uitzoeken in deze uitslagen: 8km - 21km.

15/11/09 Timo-Tuin nieuwe sponsor

Onze sponsorverantwoordelijke is er in geslaagd om nog een extra sponsor over de brug te halen. Binnenkort verschijnt ook van Timo-Tuin een sponsorbord langs onze piste. Het is meteen de 19de sponsor die een contract van drie jaar aangaat, en zo onze werking steunt. Naast de borden langs de piste verschijnt hun reklame ook op deze website in de rechterkolom. Mochten er nog kandidaat sponsors zijn, aarzel niet om de voorwaarden eens met Jan Vandermarliere te bespreken.

15/11/09 bestellen atletiekleven

Wie volgend seizoen het maandelijkse tijdschrift van de VAL, Atletiekleven, wenst te ontvangen, dient dit nu te bestellen via onze secretatis Cecile. In deze bijlage vindt je alle info.

09/11/09 Michèle wint te Aalter, Koen 8ste in Crosscup

DSC_5008Dit weekend geen wedstrijden in onze provincie, maar enkele atleten waren voldoende gemotiveerd om het even verderop te zoeken. In Aalter kwamen slechts 2 Hoppelanders aan de start. Michèle Vandevyvere zorgde er voor een knappe overwinning bij de scholieren (2800 m in 11'51"), Bert Hoornaert startte na een te trage schoenenwissel, een achtervolgingsrace in de seniorencross, om als 37ste te eindigen (44dlnrs). Meer info op de site van Halestra.

De familie Vandermarliere trok nog iets verder: in Mol stonde de 2de CrossCup wedstrijd geprogrammeerd en daar heeft Koen dit jaar zijn zinnen op gezet. In de korte cross over 3300m in het Kempense zand, kon hij een achtste plaats noteren. Vooral knap als je de internationale tegenstand overschouwt. Hij werd zo vijfde belg en sleept 13 punten in de wacht (+ al 5 van deelname in Gent). Zus Liesbet haalde in de damescross de live-uitzending, ze had er een half uurtje(6400m) zwoegen in het zand voor over, en viel maar nipt buiten de punten. En dan mag pa Jan natuurlijk niet achterblijven. In de mastersloop over 6400 m kon hij na goed een half uurtje afzien een 79ste plaats noteren. Volgende afspraak in de Crosscup is meteen een clubverplaatsing: Roeselare. Meer info op de CrossCup-website.

04/11/09 Kuisdag

Van de vakantiedagen maakten een aantal bestuursleden en trainers gebruik om het materiaalkot eens flink onder handen te nemen. Alles kreeg weer een vaste plaats en zo kan de nieuwe materiaalmeester Luc Busschaert, die onze voorzitter Marc komt vervangen, met een overzichtelijk lokaal van start. Ondertussen werd nog een "dweiltje" geslaan in de kantine en werden voornemens genomen om ook daar eens wat grondiger te werk te gaan. Kandidaat medewerkers mogen zich steeds melden bij onze materiaalmeester of voorzitter.

Dank aan de medewerkers, en voor de leden: graag wat respect voor het werk van deze mensen en help het allemaal wat ordentelijk houden.

04/11/09 Internationale deelname

Dat we leden van Hoppeland aan de start krijgen in Frankrijk en Nederland, zijn we al wat gewoon. Afgelopen zondag hadden we een deelnemer in Amerika, en dat mogen we dus niet onopgemerkt laten voorbij gaan.

Frans Monkerhey, sinds jaar en dag afstandsloper, kreeg van zijn werkgever de kans deel te nemen aan de ING-marathon te New York. Hij greep ze dan ook met beide handen. Voor Frans was het wel de zoveelste langere afstand op korte tijd met recent oa de InFlandersField en de Ezelskoers op zijn palmares.

Met al zijn ervaring bouwde Frans zijn race heel gelijkmatig op, zoals we kunnen leren uit zijn tussentijden:

5km         24:42;10km       50:00;15km    1:14:34;20km    1:39:21        halve marathon:1:44:46;25km    2:04:07;30km    2:27:50;35km    2:52:40;40km    3:17:02        EINDTIJD: 3:27:32

Een voorbeeld voor al wie het ook wil proberen!

04/11/09 Jongerenveldloop Waregem

Trainer Luc trok zaterdag 31 okt met een delegatie "oudere" atleten naar Waregem. Hij kwam met volgende persoonlijke bevindingen terug:

"Hier een kort verslag van Waregem
Bij de KAD meisjes was Flavie 8ste wat een beetje in de lijn der verwachting was voor een spurter.
Sara Top was mooi 14de op 24 wat voor haar wel heel goed was, als je het vergelijkt met de uitslag van de trainingscrossen.
Bij de SCH dames was Michélle mooi 2de met slechts 5" verlies op Julie Vandevelde.
Marlies Vanhoorneweder werd 9de op 19 wat ook een hele verbetering is tegenover verleden jaar waar ze soms moest spurten om de laatste niet te zijn,
nog een beetje minder stress en het komt helemaal in orde.Maaike werd 14de , zij kon wel iets beter maar ze start nogal rustig om dan naar het einde toe (als het te laat is )nog probeerd haar zus in te lopen.
Joyce. Dumortier liep haar eerste JUNIOR wedstrijd en werd 6de op 7 maar liet wel alle MASTERS dames achter zich, nog een beetje meer trainen en wedstrijden lopen en na nieuwjaar kan ze terug op haar niveau lopen.
Bert hoornaert liep de korte cross en eindigde 14de  op 26  wat niet slecht is, maar hij heeft  het zelfde probleem van Joyce,en kan dus ook nog verbeteren. 
Kristof Baes was 17de op 35 hij miste John Lejeune om een beetje meer rivaliteit in de wedstrijd te krijgen, dus het belooft voor de volgende wedstrijden.
Luc Busschaert was 27ste op 35 en was daarmee tevreden.
Tot slot hebben we nog Kevin Brysbaert die zijn eerste SEN wedstrijd liep,hij was mooi 13de op 18, wat zeker niet slecht is bij al die toppers.
Hij heeft bijna de hele wedstrijd alleen moeten lopen wat het zeker ook niet gemakkelijk maakt. 
Ik ben zeker tevreden  van de resultaten en hoop dat nog enkele afwezigen (door kwetsuren en allerhande) zoals Romina Brysbaert  Pieter-Jan Vandenberghe  Freddy Bordeyne  Peter Gruwez  John Lejeune en nog anderen kunnen helpen de FLAC kleuren verdedigen in de volgende wedstrijden."

Volledige uitslag    -    Volgende afspraak: 8 november - Cross Aalter (Halestra) hier vind je uurschema en parkoers