19/11/08 Kantine

Om de ouders van de jongere atleten toe te laten in de warmte en droogte op hun spruiten te wachten, is sinds begin dit werkjaar de kantine telkens vanaf 19u open. Consumeren mag natuurlijk, maar hoeft zeker niet als verplichting gezien. Vrijwilligers Monique, Magda, Katrien, Els en Marc zorgen in een beurtrol dat het er telkens aangenaam toeven is. Na 20u neemt Jan Caron of Rita Suffys, zoals vroeger, plaats achter de toog. Vanaf deze week zorgen ze ervoor dat, naast het gebruikelijke aanbod van frisdranken, sportdrank, enkele biersoorten en enkele warme dranken, ook gezorgd dat er telkens (zelfgemaakte) croque monsieurs te verkrijgen zijn. Ze worden, uit het vuistje, aangeboden aan 2 €.

19/11/08 Veldloop te Deinze

Afgelopen zondag weken een groepje van onze atleten even uit naar oostvlaanderen om daar de cross-spikes aan te binden. Trainers Danny en Luc zorgden natuurlijk voor de nodige aanwijzingen, maar ook papa en mama Vanhoorneweder supporterden mee. Alvast dank daarvoor natuurlijk. Flavie Vanbesien en Sara Top kwamen  in de kadetten reeks als eerste poperingse vertegenwoordigers van de namiddag aan de start. AC Deinze had voor een mooi parkoers door het park "de Brielmeersen" gezorgd. Mooi, maar ook verraderlijk, mocht Sara aan de lijve ondervinden. Een valpartij kon haar niet stoppen, maar de netels zorgden er wel voor dat ze na afloop wat verzorging nodig had. Uiteindelijk liet Flavie een 16de en Sara een 37ste plaats, op 59 aangekomenen noteren. Bij de scholieren dames verschenen Maaike Vanhoorneweder en Romina Brysbaert aan de start. Het parkoer, met een scherpe afdaling met bocht, en een zeer vinnige klim, was natuurlijk niet zo gemakkelijk te verteren. Romina kon als 25ste binnenkomen, Maaike knokte zich in de laatste halve ronde nog naar een 35ste plaats. Eenzame heren-scholier Simon Top was ondertussen voldoende opgewarmd en klaar voor zijn start. Tijdens de 4,85 km loop was het zoeken naar het juiste tempo, en naar het juiste gezelschap om het karretje aan te haken. Simon slaagde daar wonderwel in en kon in de laatste "hellingenstrook" nog eens flink doorzetten: een 27ste plaats op 41 aangekomenen was zijn deel. Voor Mieke Decaestecker was het niet meteen hét dagje en ook knieproblemen gooiden nog wat roet in het eten. Resultaat was een (beweert ze zelf toch) teleurstellende elfde plaats, maar vooral met zus Marijke die ongewoon dicht kon volgen. Hopelijk zijn deze fysieke probleempjes snel weer achter de rug. Luc Busschaert en John Lejeune kwamen samen met nog 149 andere masters en 21 juniores aan de start, het hoeft niet gezegd: een grote drukte op deze smalle omloop. John probeerde het traditioneel met een snelle start, Luc bouwde al even traditioneel vanuit de achtergrond op. Wat de juiste strategie was, weten we nog niet want beiden behaalden de plaatsen zoals die vooraf konden verwacht worden: John werd 65ste, Luc werd 109de en moest daarmee slechts één oudere deelnemer voor laten gaan. Volgend jaar komen we hier zeker terug!!

Meer info op de website van AC Deinze (met oa een mooi verslagje van één van hun ouders over hoe atletiek voor iedereen een mooie belevenis kan zijn- een aanrader om even te lezen)

16/11/08 Stratenloop te Ploegsteert; verslag van Kristof Baes.

Heel wat Flac Hoppelanders waren present op de jaarlijkse stratenloop op dinsdag 11 november in Ploegsteert. De lopers aan de 8 km hadden af te rekenen met een felle wind en wat lichte regen op het einde, terwijl de lopers aan de halve marathon halfweg de wedstrijd compleet uitgeregend werden. De beste prestatie werd opgetekend door Kevin Brysbaert, want hij eindigde als tweede junior op de 8 km. Uitslagen 8 km: 45. Kevin Brysbaert 29'09", 57. Steven Vandenbussche 29'42", 58. Bert Hoornaert 29'42", 68. Koen Vandermarliere 30’27”, 96. Kristof Baes 31'31", 147. Bruno De Rynck 33'02", 154. Peter Gruwez 33'13", 198. Luc Busschaert 34'02", 257. Nicolaes Saint-Germain 35'25", 307. Pol Vandermarliere 36’07”, 360. Wim Deheegher 36’44. Uitslagen 21 km: 44. Paul Decorte 1u.20’18”, 78. Filip Deruwez 1u.22’58”, 94. Ivo Vandenbroucke 1u.24’18”, 104. Joost Jaques 1u.25’04” 138. Hans Vandenbroucke 1u.26’35”, 154. Frans Monkerhey 1u.27’16”,298. Marc Vulsteke 1u.31’59”, 349. Philippe Gryson 1u.33’17”,  772. Bart Vallaeys 1u.42’09”, 882. Pascal Vanhuyse 1u.43’15”, 1172. Bert Vandromme 1u.50’11”.

meer info vind je hier: http://www.mto.be/

Mogen we nog eens ieder lid (zowel als atleet of als jogger) vragen om bij het deelnemen aan wedstrijden, als club FLAC te vermelden, en aan de start te komen (en eventueel op het podium) in de clubtrui. Onze sponsors vormen de fundamenten voor onze clubwerking, laten we ze dan ook de aandacht geven die ze verdienen.

16/11/08 Met een weekje vertraging: info uit Aalter

Zoals je eerder al op de FLAC koepel-site kon lezen, slaagde Michele Vandevyvere er vorige week zondag opnieuw in om naar het podium te lopen. In de veldloop te Aalter, die eerder onverwacht op haar schema kwam, en zo niet volledig in de trainingen van trainer Danny paste, behaalde ze heel verdienstelijk een derde plaats.

 

03/11/08 Jongerencross Waregem: Jens wint eerste wedstrijd

Gisteren stond na de verschillende oefenveldloopjes en de relays-special de eerste gewone veldloop in de streek geprogrammeerd. In Waregem waren ze aan hun 51ste editie toe die zoals steeds op de renbaan plaatsvindt. FLAC'ers werden meteen verwend: zusjes Wiaam en Wissam van FLAC Izegem liepen bij de benjamins meisjes allebei naar de eerste plaats in hun leeftijdsklasse. (de jeugd liep gezamenlijke wedstrijden met afzonderlijk klassement per jaar). Bij de benjaminjongens kwamen 2 Hoppelanders aan de start: Jens en Niels Lejeune. Voor Niels was het een eerste kennismaking met een "grote wedstrijd" en hij leek ook letterlijk op ontdekkingsreis: elke toeschouwer heeft hij persoonlijk aangekeken. Hij zou op een dertiende  plaats eindigen. Jens was echter meteen goed gestart en zat na 200 van de 1000 m als zesde in het spoor van koplopers, tijd zat om op te schuiven en dat deed hij dan ook... Met 200 m te gaan nam hij de kop van de groep waar toch een groot gedeelte een jaartje ouder was. Er was een sterke eindsprint van een thuislopende AZW-atleet nodig om hem van de algemene overwinning te houden, maar deze in zijn leeftijdscategorie was wel binnen. Een stralende Jens trok naar het podium, en s avonds al even fier naar het Waregemse stadhuis voor zijn trofee.  (excuses voor deze mss wat al te felle gekleurd verslagje..., maar wat wil je)

Bij de pupillen en miniemen konden we niemand aan de start brengen, voor de cadetten moest Sara Top de eer hoog houden. Ze liet zien dat de verhoogde trainingsarbeid loont, en trainer Danny was er dan ook als eerste bij om haar met haar knappe 13de  plaats te feliciteren. Bij de scholieren kwamen 3 atletes aan de start: Maaike Vanhoorneweder liep naar een 12de plaats, Romina Brysbaert werd zevende maar Michele Vandevyvere nestelde zich meteen in de kop van de wedstrijd om daar met haar leeftijdsgenoten dan één jaar oudere concurrentes massaal af te troeven. Michele streed naar een knappe tweede plaats en mocht dus ook het podium op. Junior Simon Top had het heel wat moeilijker en moest ervaren dat de junioren op dit niveau duidelijk al heel wat meer trainen. Simon koos ervoor zijn eigen tempo aan te houden in de hoop op het einde nog enkele "stilgevallen" concurrenten op te rapen: het werd een tiende plaats. Ook voor master John Lejeune werd het vier rondjes lang knokken om een twintigste plaats binnen te halen.

De volledige uitslag vind je hier: dames  /  heren.

02/11/08 Crosscup Relays Gent

Door een weekje vakantie van ondergetekende, nu pas (een kort) verslagje van de Crosscup opener vorige week zondag te Gent. Hoewel we Jan op televisie nog eens vrolijk zagen zwaaien voor de start (en dus even vergat dat je normaal geconcentreerd aan de start dient te verschijnen), kwamen er ook veel FLAC'ers aan de start die spijtig genoeg het tv-beeld niet haalden. Daarbij enkele uitschieters zoals Mieke Decaestecker, die er met haar collega-masters in slaagde het podium te halen. In totaal kwamen 21 Hoppelanders aan de start. Yves trok er met de kleinsten naar toe en had volgende commentaar:

 "We hadden geluk het bleef droog tijdens de aflossingen bij de jeugd.5 pupillen en 4 miniemen waren erbij op deze prachtige organisatie.Allen waren ze heel tevreden en deden ze geweldig hun best  om met hun ploegje zo goed mogelijk te eindigen. Proficiat !Nog een pluim voor onze patrick die alle ploegjes samenstelde,

Volgende afspraak voor de kleinsten:

  30/11/08     Cross Roeselare  (Schierveldestadion Diksmuidsesteenweg 374 - 8800 Roeselare) vertrek 9u30   don bosco   http://www.sport.be/lottocrosscup/2008/nl/roeselare/       Begeleider: Bauke Pouseele

  28/12/08     Cross Diksmuide      (Stedelijk Sportpark 'De Pluimen' Pluimstraat 18  8600 Diksmuide) vertrek 8u30 don bosco                                                               

                         http://www.macw.be/vzw/Data/Wedstrijden/20081228WesthoekcrossUurschema.pdf      Begeleider: Bauke Pouseele"

PS ondertussen in Nederland meegelopen in een wedstrijd: zie www.orionvenlo.nl  In een 11,1km loop werd ik 17de op een 700-tal deelnemers: de enige belg werd opgemerkt.