29/05 Meeting Izegem                             Update

Ook vandaag kwamen de Hoppelanders in actie. Te Izegem stond de 1ste manche van de Oost-West-Cup geprogrammeerd. Hier vind je de volledige uitslag.

verslagje twee daagse Waregem-Izegem:

Op vrijdagavond zijn we met beperkte delegatie naar Waregem geweest voor de 400m. Normaal zou de auto goed gevuld zijn maar Midas had nog... schoolverplichtingen en Arnaud gaf eveneens verstek op het laatste moment. Flavie opende met reekswinst en een sterke tijd 59"85. Nieuw clubrecord en een tijd met perspectieven aangezien we nog aan het opbouwen zijn. Marlies hield goed stand en eindigde haar 400m in 67"87. Jan haalde eerder een ontgoochelende 53"52.

Zondag vond dan een volgende testwedstrijd plaats te Izegem. Ook daar konden we een aantal persoonlijke records tellen. De uitschieters: Max Vanbesien 100m 11"90 (+1.7) nieuw PB en slechts ιιn tiende verwijderd van het clubrecord. Max Vanbesien 200m 24"29 (+2.7) ook PB met iets teveel rugwind Jan Carly 400m horden 56"29 Sofie Vanpeteghem 14"76 (+2.2) evenaring van PB Midas Vandevyvere 12"25 (+1.4) nieuw PB, minima voor BK Cad en verbetering van het 19jaar oude clubrecord van Filip Derudder! Daarnaast noteerden we nog een aantal sterke prestaties: Jan kogel 9m85, ver 5m92 met verzuurde kietjes Flavie 400mh 66"19, zeg maar vlotte reekswinst Flavie ver 4m77, kogel 7m79 en discus 23m75 Marc Spenninck gooide de discus 16m67 ver en de speer 16m35, zijn prestaties sluiten ook dicht aan bij zijn persoonlijke records.(JC)

29/05 Rubenscup Meeting Roeselare

Gisteren zakte onze jeugd af naar Roeselare, waar komende maand ook hun PK plaats vindt. Een iets kleinere opkomst dan vorige meeting in Izegem, maar niettemin leverden de 12 aanwezigen knappe resultaten. De volledige uitslag kan je hier terugvinden. De weersomstandigheden waren spijtig genoeg niet van die aard om op recordjacht te gaan. Opmerkelijkste prestatie kwam er waarschijnlijk wel van Noa op haar 1000m: door omstandigheden was ze duidelijk niet in de juiste reeks ingedeeld, maar ze trok zich daar (en van de felle wind) niets van aan en nam vanaf de eerste meters de kop, om gestaag de voorsprong uit te bouwen en met meer dan 50m voorsprong aan te komen.

29/05 Meeting Waregem   

Voor enkele van onze jun-sen-mas volstaat ιιn meeting per weekend blijkbaar niet. In afwachting/voorbereiding van de meeting zondag te Izegem, kwamen ze ook op vrijdagavond al aan de start in Waregem. De volledige uitslag is hier te vinden. Jan, Flavie en Marlies kwamen uit op 400, Maaike, Romina en Lucas op 1500m, Bert op de minder gebruikelijke 2000m. De duik onder de minuut van Flavie was ook meteen goed voor een clubrecord.

 

28/05 McBride Training

Op zondagvoormiddag 22 mei vond de jaarlijkse Mc Briderun-training tussen Ieper en Poperinge plaats. Die training is een heuse klassieker geworden voor alle langeafstandslopers van Flac Hoppeland en de Lokerhoekers die deelnemen aan de halve marathon op zondag 5 juni. Een achttal lopers startten zelfs aan het stadhuis in Poperinge om zo wat extra kilometers in de benen te hebben voor hun voorbereiding op de marathon van Torhout. Ondertussen reisden de meeste andere lopers met de trein naar Ieper. Op de markt in Ieper vertrokken dan een dertigtal lopers om het traject van de Mc Briderun te lopen. Jaar na jaar dagen er meer lopers op. Eerst liepen we in groep tot in Elverdinge, daarna op eigen tempo tot in Poperinge. Het hele traject zorgde Jackie Legrand geregeld voor de bevoorrading, waarvoor dank! (KB)

15/05 BVV AC update

Dit weekend wordt er volop verder gebekerd, dit maal bij de "Alle Categorieλn. FLAC stelt zowel bij dames (zat) als de heren (zon) 2 ploegen op. De eerste ploeg dames, in ereafdeling VAL, moest uitkomen in Izegem en behaalde een knappe 2° plaats. Hier hun volledige uitslagen. Foto's kunnen hier bekeken worden op:  De tweede ploeg (in 2° landelijke) verging het minder goed in Lebbeke waardoor degradatie naar derde landelijke volgt. Hun prestaties vind je hier terug. Ondanks de verdienstelijke inzet van onze atletes, deed het ontbreken aan deelnemers in drie disciplines hen spijtig genoeg de das om.

Ondertussen mooi nieuws van de FLAC-mannen: de eerste ploeg slaagde er in Tielt (AVMO) in om de eerste plaats (161.5 ptn), en dus meteen ook de promotie naar ere-afdeling KBAB, te realiseren. Drie van onze Hoppelanders streden hier mee: bij deze proficiat!! Hier vind je de uitslagen. Onze tweede ploeg streed verdienstelijk voor een zesde plaats in Landelijke 3. De uitslag van deze 2° ploeg vind je hier.

10/05 Dwars door Brugge

Een achttal lopers van de Poperingse atletiekclub trokken op zondag 8 mei naar Brugge voor de stadsloop. Bert Hoornaert was de beste Hoppelander van de namiddag. Hij nam als enige deel aan de 4,88 km en werd heel knap achtste. Helaas staat enkel zijn nummer en niet zijn naam in de uitslag vermeld, daar hij zich pas nipt voor de wedstrijd kon inschrijven. Tijdens die wedstrijd was het nog behoorlijk warm. Gelukkig koelde het daarna flink af, zodat de lopers op de 14,7 km in ideale omstandigheden konden lopen. Zowel Kevin Brysbaert (+8) als Kristof Baes (+38) liepen een betere plaats dan vorig jaar. Filip Deruwez liep dan weer een iets mindere prestatie. Hij startte uitstekend, maar moest uiteindelijk drie kwart van de wedstrijd Freddy Bordeyne voor zich dulden, die het in de sprint van Filip verloor. Matthias Vermeersch deed er iets meer dan een uur over en David Vulsteke kon het deze keer nipt halen van zijn broer Pieter. Opvallendste nieuwigheden: de chip was deze keer aan het borstnummer bevestigd en aan de meet konden de lopers meteen zien als hoeveelste man of vrouw ze eindigden!  zie hier het wtv-verslag.

Uitslag 4,88 km (1291 dln): 8. Bert Hoornaert 16’27”. Uitslag 14,7 km (4552 dln): 35. Kevin Brysbaert 52’24”, 60. Kristof Baes 54’39”, 111. Filip Deruwez 56’56”, 113. Freddy Bordeyne 56’56”, 303. Matthias Vermeersch 1u.01’23”, 908. David Vulsteke 1u.07’57”, 933. Pieter Vulsteke 1u.08’10”. (KB)

09/05 Interclubs BVV Cad-Schol

Na de jeugd enkele weken terug, was het dit weekend aan de Cadetten en Scholieren om onder mekaar de strijd aan te gaan voor de BVV. Vanaf deze reeksen mag slechts 1 vertegenwoordiger per club aantreden, die het dan maar waar moet maken. Wat de selecties natuurlijk enorm moeilijk maakt. Bij de heren op zondag kwam slechts 1 Hoppelander aan de start: cadet Midas Vandevyvere zorgde met een 5° plaats op de 100m (12"45 -1.1 - nieuw CR) en een 4° plaats op de 200 m (25"09 +0.0) voor heel wat broodnodige punten (resp. 8 & 9 ptn). De jongens konden  immers met een 9de plaats maar net het behoud in 1° landelijke (= hoogste afdeling) behouden. Midas trad ook nog aan in de 4x100m ploeg. De uitslagen met puntenverdelingen vind je hier terug.

Bij de meisjes had het verhaal spijtig genoeg een somberder einde. Ondanks alle inzet kon een laatste plaats, en degradatie naar 2° niet vermeden worden. Hun volledige resultaten vind je hier. Van Hoppeland kant zorgde vooral scholiere Flavie Vanbesien voor puntenvangst. Met een 2° plaats op de 400h (67"16), en een 6° plaats op de 100h (16"17 +0.7) scoorde ze resp 11 & 7 ptn. Eerstejaars cadette Esther Devloo liet op de 100m 13"54 (-0.2), en op de 200m 27"50 (+1.5) noteren , goed voor resp. 3 & 6 ptn. Op een interclub tellen alle puntjes en daar hielpen ook Sofie Vanpeteghem (Cad Kogel 5m94) en Sayannah Staelens (Cad 400m 70"17) bij. Flavie, Esther & Mathilde Capoen (pas hersteld na blessure) liepen ook nog mee in 4x100m ploegen. Zoals gezegd, spijtig genoeg volstond dit niet.

01/05 Rubenscupmeeting Izegem

Met meer dan 20 poperingse jeugdatleetjes, 3 jeugdtrainers en heel wat supporterende ouders openden we het nieuwe Rubenscup-seizoen. Voor enkelen was het een eerste kennismaking met de pistewedstrijden, anderen konden hun ervaring al laten spreken.Van beide groepen konden echter al uitzonderlijke prestaties noteren, met al enkele clubrecords als gevolg. Een overzicht van alle FLAC-prestaties vind je hier, de totale uitslag vind je dan weer hier.

01/05 Knokke

Op zondag 1 mei trokken twee Hoppelanders naar Knokke om er deel te nemen aan de 10,2 kilometer. In de straten van onze twee vorige atletiekstages slaagde Kevin Brysbaert er bijna in om zijn prachtige prestatie van vorig jaar (35’00”) te evenaren en deed er deze keer een kleine halve minuut langer (35’21”) over. Hij werd knap 17de op maar liefst 2.261 deelnemers en eindigde net voor Sigrid Vanden Bempt die als tweede dame eindigde. Doordat Filip Deruwez vrijdagavond de Rembertcorrida in Torhout niet kon lopen, nam hij deel in Knokke en werd 54ste in 38’29”. Twee straffe prestaties van onze beste langeafstandslopers! (KB)