29/04/08 PK in detail

Trainerscoordinator Jan was zondag op het PK en zorgde voor volgend overzichtje:

De hoofdvogel afgelopen weekend werd afgeschoten door Emma Devloo. Zij haalde ietwat onverwacht de Provinciale titel binnen op de 100m cadetten. Tijdens de reeksen liep ze reeds een knappe 13"64 met 2,3 tegenwind en iets terughoudend door de valse start. In de finale werden dan alle remmen losgelaten. Winst in 13"42 met tegenwind van -1.0m/s. Tijdens de reeksen 100m cadetten dames was er nog een aangename verrassing: Orfee Merlevede finishte als 8ste in een hele mooie tijd van 16"60.

 Nog wat cijfers voor de statistieken:

1ste dag: Koen Vandermarliere testte zijn snelheid: 800m in 1'57"17, 2de plaats. Marlies Vanhoorneweder, haar eerste 400m ooit: 71"91, 3de plaats in de reeksen. verspringen: 12de plaats 3m27. Maaike Vanhoorneweder 1500m 4de plaats in 5'54"91

2de dag: Michele Vandevijvere 800m, 5de plaats in een goede eerste seizoenswedstrijd 2'25"12. Jan Carly hinkstapspringen: 3de plaats 12m12 en 400m 52"87 4de tijdens de reeksen. 200m cadetten dames: Emma Devloo 4de in 28"04. Orfee Merlevede 5de in 35"53

28/04/08 Einde start-to-run reeks in zicht

Trainster Bauke is weeral eens goed op weg om een mooie groep het 5-km-lopen aan te leren. Na nog een paar weekjes trainen volhouden, kunnen ze op 15 mei om 19u30 aan hun afsluitende test beginnen. We moedigen hen graag aan om ook bij deze laatste loodjes door te bijten.

27/04/08 PK levert FLAC karrevracht medailles op

Afgelopen zaterdag en zondag vonden de provinciale kampioenschappen outdoor plaats te Kortrijk. FLAC mocht met een hoop medailles naar huis, en ook de kern Poperinge liet zich hierbij niet onbetuigd. Onderandere Emma Devloo (goud 100 m Cad dames) en Koen Vandermarliere (uitgeweken naar de 800 m om snelheid op te bouwen, en daar zilver) klommen op het podium. (later volgt hopelijk nog meer info.)

Complete uitslagen vind je voor dag 1 en dag 2.

Kristof noteerde deze terugblik van Koen:    "Op zaterdag 26 april nam Koen Vandermarliere (23) uit Watou deel aan de Provinciale Kampioenschappen in Kortrijk. Hij werd er tweede op de 800 meter in een tijd van 1’57”17. “Het PK was voor mij mijn eerste voorbereidingswedstrijd voor de 1.500 meters die ik zal lopen tijdens het zomerseizoen. De tijd noch de plaats was voor mij dus totaal niet van belang. Wel de manier waarop ik de wedstrijd liep. Mijn trainer had mij vooraf opgelegd om het tempo hoog te leggen. Tijdens de start is dit mij niet echt goed gelukt. Ik ben dan ook een ongelooflijk trage starter, maar dat wist ik al een tijdje en aan dat pijnpunt is er dus zeker nog werk aan de winkel. Na de eerste 100 meter liep ik dan ook als laatste van de in totaal acht lopers. Dat kwam ook omdat er met een behoorlijk hoog tempo werd gestart. Daarna ben ik aan de buitenkant opgeschoven. De 300 meter kwam ik door in het vooropgezette doel van 42 seconden. Na 450 meter liep ik zelfs eventjes aan kop, maar daarna nam een ander het roer over en was hij vertrokken. Tot 550 à 600 meter liep ik heel goed, maar daarna ben ik een beetje stil gevallen. Ik eindigde een viertal seconden na de eerste. Op donderdag 1 mei loop ik nog een 800 meter op de Universitaire Kampioenschappen in het Waalse Jambes. Dit is opnieuw een voorbereidingswedstrijd op de 1.500 meter. Zondag 4 mei loop ik die afstand dan in Brussel. Een tweetal tempomakers zullen er hopelijk mee voor zorgen dat de eersten de wedstrijd in 3’45” zullen lopen. Ik loop er samen met nog enkele andere Belgische toppers. Mijn persoonlijke recordtijd van 3’41”65 zal ik er nog niet verbeteren. Dat zal hopelijk in juni of juli gebeuren want dan staan de belangrijkste wedstrijden op het programma. Ik hoop uiteraard van enkele keren onder de 3’40” te duiken. Deze zomer loop ik ook éénmaal een 3.000 meter steeple tijdens een Interclub,” aldus Koen Vandermarliere."(KB)

26/04/08 Benny Decroix

Benny Decroix, atleet van de groep van Danny, neemt deel aan de SPECIAL OLYMPICS BELGIUM donderdag, vrijdag en zaterdag 1-2-3 mei, in Kortrijk, stedelijk sportcentrum Moorseelsestraat 107. Benny loopt op donderdag 1 mei om 10u30 de 5000m. Hij loopt op vrijdag  2 mei om 11u45 de 1500m. Hij neemt op zaterdag 3 mei om  10u30 deel aan het hoogspringen. Wij duimen hier of ginder voor Benny. Hij maakt een kans om goud te halen op de 5000m. Supporters zijn van harte welkom. Inkom gratis (CO)

23/04/08 INFORMATIE?

Tot onze spijt is de informatie-doorstroom naar deze site nog steeds wat moeilijk, vandaar deze oproep aan atleten, joggers, ouders, partners, trainers, bestuursleden of supporters: stuur hier alles door wat je in verband met onze poperingse atletiekclub kwijt wil. Natuurlijk vernemen we graag de wedstrijdresultaten, maar ook foto's, nieuwe aankondigingen, afspraken voor gezamenlijke training, een verslagje van een leuke training of groepsuitstapje naast het sporten, een nieuw loopparkoer, dat ontdekt werd en dat je met collega's wil delen, het kan hier allemaal een plaats vinden. Zelfs een woordje kritiek wordt gewaardeerd en geëvalueerd. Enige doel: een zo compleet mogelijk beeld geven van het reilen en zeilen in Hoppeland.

23/04/08 Afgelopen weekend Lakosta en Antwerpse Ten Miles/Marathon

Op zaterdag 19 april namen er een vijftal lopers van de Poperingse atletiekclub deel aan de 15de Lakosta halve marathon. Dit jaar was zowel het begin- als eindpunt in Staden. Het parcours was nogal golvend en het weer was licht regenachtig, maar niet echt koud. Steven Vandenbussche was de beste Hoppelander. Hij liep de 21,1 kilometer in 1u.23’06” en werd daarmee vierde in zijn leeftijdscategorie. Kristof Baes liep net geen 1u.29’ over de halve marathon, Luc Busschaert bleef binnen de 1u.35’. Pieter Vulsteke mag heel tevreden terugblikken op zijn allereerste deelname aan een halve marathon, want hij werd eerste in zijn leeftijdscategorie. Uitslagen (278 deelnemers): 24. Steven Vandenbussche 1u.23’06”, 53. Kristof Baes 1u.28’53”, 94. Luc Busschaert 1u.34’59”, 107. Pieter Vulsteke 1u.36’34”, 110. Wim Deheegher 1u.36’44”. Bruno De Rynck gaf halfweg de wedstrijd op. Ex-Hoppelanders Bert Busschaert (86ste) liep de afstand in 1u.33’50” en Jan Busschaert (201de) in 1u.48’27”. Kevin Brysbaert nam deel aan de vijf kilometer. Hij legde die afstand af in 18’02” en werd uiterst knap tweede.

Zondag 20 april vond in Antwerpen de Ten Miles plaats, een wedstrijd van 16 km lang. Filip Deruwez nam er aan deel. “Het was golvend parcours met een passage door drie tunnels wat telkens in de benen kruipt als je terug naar boven moet klimmen uit die tunnels. Wat dit jaar speciaal was op deze wedstrijd was de passage door de Kennedytunnel. Daarvoor had men speciaal drie rijvakken afgesloten om deze loopwedstrijd te laten passeren op de E17-autostrade wat toch wel een unieke ervaring was. Aan deze loop deden in totaal 15.000 deelnemers mee, wat toch een serieuze stijging is tegenover verleden jaar. Mijn tijd was 1u.3’02”. Daarmee was ik redelijk tevreden ondanks de tamelijk warme omstandigheden in de namiddag. Ik had wel een dubbel gevoel bij de start omdat ik namelijk al een tweetal weken op de sukkel ben met rugklachten en verleden week heb moeten opgeven in de marathon van Rotterdam na 32 km wegens hevige kramp in de hamstring ten gevolge van mijn rug. Ik eindigde op de  174ste plaats. In de voormiddag vond er daar ook een marathon plaats waar Frans Monkerhey aan deelnam. Hij eindigde na 3u.17’56” op de 208ste plek op ongeveer 2.000 deelnemers wat een goed resultaat is!”(KB)

07/04/08 Kalenders

De volledige VAL-zomerkalender voor piste en weg is on-line

01/04/08    Provinciale Pistekampioenschappen

De eerste outdoorwedstrijd van het jaar is nog maar net achter de rug en binnen enkele weken (26 & 27 april) staat het PK Alle Categorieën al voor de deur. De mensen van KKS (Kortrijk) bezorgden alvast het uurrooster (merk op 2 tabbladen). Er kan per dag aan 2 nummers worden deelgenomen (inschrijving 1 €/nummer). Gratis toegang voor de toeschouwers.

01/04/08 Sporttrofeeën Stad Poperinge

Zoals in vorig bericht reeds meegegeven werden afgelopen vrijdag de Poperingse sporttrofeeën uitgereikt. Wie er niet kon bijzijn kan nog even de speech van FLAC-voorzitter Jacques Devos nalezen. Tijdens de huldiging werd er meermaals op gewezen dat zowel de keuze tussen Koen als Matty als Sportman van het jaar, als tussen Matthias en (zijn vriendin) volleybalspeelster Charlotte Leys, voor de uitreiking van de sporttrofee van de stad, uiterst moeilijk verliep. Aan Matthias en Koen om het de jury volgend jaar nog wat moeilijker te maken.

26/03/08 Komende vrijdag uitreiking sporttrofeeën stad Poperinge

Komende vrijdag huldigt Poperinge opnieuw zijn sportiefste inwoners. Reeds enkele jaren is Matthias Rosseeuw dan steevast bij de gelauwerden. Ook vorig jaar trok hij met zijn prestaties de aandacht en bijgevolg mag hij een zoveelste titel van sportman van het jaar op zijn palmares bijschrijven. Voor Koen Vandermarliere was de concurrentie net iets te zwaar, maar onderandere zijn deelname aan het EK Beloften, levert hem ook een eervolle vermelding. Alhoewel Matty zelf niet kan aanwezig zijn (Stage in Tenerife), getroost onze FLAC-voorzitter Jacques Devos zich toch de moeite om in zijn overvolle agenda een plaatsje te maken om de prestaties van Matthias en Koen in het juiste perspectief te komen voorstellen aan sportminnend Poperinge. We hopen dat ook een groot aantal Poperingse atleten en atletiekliefhebbers op het stadhuis zullen aanwezig zijn om de waardering voor deze prestaties uit te drukken. (afspraak Gotische zaal Stadhuis Poperinge 19u30)

23/03/08 Lore's Bene-fiets

Het bestuur roept iedereen graag op om deze actie te steunen. Meer info vind je op deze flyer.

23/03/08 Jeugddag VAL te Gent

Zaterdag kon onze jeugd een hele dag atletiek proeven op de indoorpiste te Gent: Poperinge vaardigde twee ploegjes af en Marc hielp mee aan de organisatie. Eens (in aflossing met de andere ploegleden) een 800 m lopen op de piste waar Matty al meermaals schitterde (al hadden onze groepjes wel een half minuutje meer nodig), een sessie step-aerobic, een partijtje bumbal of zitvoetbal, speer(rakket)werpen, discusrollen, ...het kon allemaal. Yves zorgde voor enkele foto's op de foto-pagina. Zij die nu al spijtig zijn dat ze er er niet bij waren: volgend jaar gaan we opnieuw, zorg dat je er dan bij bent!

23/03/08    Huldiging werd leuk samenzijn

Afgelopen vrijdag waren enorm veel atleetjes (vaak vergezeld van hun ouders) aanwezig op de "interkampioenen"-huldiging. Ten opzichte van vorig jaar waren dan ook praktisch dubbel zoveel atleten in het klassement opgenomen. Voor de kampioenen was er een mooie trofee, en voor de top drie was er ook een prijs voorzien. De afwezigen hadden weeral eens ongelijk...

18/03/08 Huldiging cross-kampioenen

Het bestuur en de trainers nodigen jullie van harte uit op de Huldiging van onze crosskampioenen 2008 en op de receptie vrijdag 21 maart  in de kantine om 20.30u. En er is ook nog iets voor de  veldloop-kaartenverkopers. De eindstand vind je hier terug.

10/03/08 Trainer Luc zag enkele van zijn atleten goed presteren:

Gisteren heeft Steven Vandenbussche niet kunnen lopen ,hij was ziek.
Spijtig want het was echt een omloop voor hem met 2 zware klims en een modderig parcour.
Onze Bert en Kevin hebben het volgens hun kunnen zeer goed gedaan.
Bert was 82ste op 97 en Kevin 70ste op 79.
Ik had dit zeker niet verwacht.
Bert is rap gestart en heeft naar het einde toe serieus afgezien maar niet echt stil gevallen.
Kevin is ook vlot gestart maar niet zoals gewoonlijk in de derde ronde stil gevallen en hij heeft zelfs nog eens goed gespurt de laatste 200m
Proficiat voor alle twee en naar volgend jaar toe kunnen ze zeker nog progressie maken.
 Luc

10/03/08 doorweekt BK in Oostende

Ondanks het erg gure winterweer waren toch een aantal poperingse atleten aan de start om de clubeer op dit BK veldlopen te organiseren. Spijtig genoeg beschikken we over weinig info...(daarvoor was de stortvlaag rond 10 u er net te veel aan). Wie een verslagje kan bezorgen, graag een mailtje. Hierbij toch zoveel als mogelijk de uitslagen: (excuses mocht iemand ontbreken). Steven Vandebussche moest in laatste instantie ziek afhaken.

Dames: Scholieren °92: Joyce Dumortier 16de (op 47 aankomsten ), Cadetten °93: Michele Vandevyvere 30ste en Romina Brybaert 46ste  en Maaike Vanhoorneweder  54ste (op 64), Miniemen °95: Flavie Vanbesien 36ste (op 93),

Heren: Senioren: Bert Hoornaert 82ste (op 97 aankomsten), Korte Cross: Koen Vandermarliere 10de (op 260), Junioren: Kevin Brysbaert 70ste (op 79), Benjamins: Jens Lejeune met FLAC1 (aflossing) 14de (op 46)

Proficiat aan allen!!!

Met uitzondering van de masters (BK volgende week te Seraing), sluiten we hiermee meteen ook het winterseizoen af.  Huldiging van de winterkampioenen gebeurt op 21 maart om 20 u. Binnenkort verschijnen de zomerafspraken op de kalender-pagina.

05/03/08  FLAC Hoppeland plant deze zomer weer stage

Zoals de vorige jaren wordt er opnieuw tijdens de zomer een stage gepland. Meer info vind je hier.

03/03/08 BK Kad/schol indoor

Emma Devloo vertegenwoordigde afgelopen weekend de Poperingse kern in het BK indoor voor kadetten en scholieren te Gent. Emma deed dit als eerstejaars Cadet heel goed: ze verbeterde haar tijd van 64''86 tot 64''61 en werd daarmee knap 12de algemeen en vierde van haar leeftijd. Zie hier voor volledige uitslagen

03/03/08 Oostende-Brugge Ten Miles.

Vorige zondag had de opener van het Flanders Wegcircuit plaats. Ook een aantal poperingse atleten tekenden hiervoor present. Meer info vind je op deze site: je kunt er doorklikken naar de resultaten of foto-pagina. Meer info over de volgende edities (waaronder ook de McBride-run) van het Flanders Wegcircuit via deze pagina.

03/03/08 PK Foto's

Er zijn een nieuwe lading foto's te bekijken op onze PK site.