28/03/10  Huldiging winterkampioenen

Afgelopen vrijdag werden bij FLAC Hoppeland de veldloopkampioenen van het winterseizoen gehuldigd. In het bijzijn van ouders en sympathisanten werden per categorie de atleet en atlete die het best presteerde over een aantal regionale veldlopen, in de prijzen gezet. Op de foto zien we alle kampioenen met de trotse voorzitter Marc Spenninck, en sponsor Didier Duran, die zijn showroom voor de huldiging ter beschikking stelde.

 De winnaars:

Benjamin meisjes '01                        Osteux Elisabeth

Benjamin jongens '02-'03                 Lejeune Niels

Benjamin jongens '01                       Vandelannoote Tibaut

Pupillen meisjes '00                          Haghedooren Noa

Pupillen meisjes '99                          Van der Lint Helena

Pupillen jongens '99                          De Groote Tristan

Miniemen meisjes '98                        Gheeraert Aimée

Miniemen jongens '98                        Deruytter Jasper

Miniemen jongens '97                        Vergotte Arnaud

Cadetten meisjes '95 - '96                 Vanbesien Flavie

Cadetten jongens '95 - '96                 Outtier Lucas

Scholieren meisjes '93 - '94                Vandevyvere Michele

Masters dames                                   Lefever Christine

Masters heren                                     Baes Kristof

Senioren dames                                  Vandermarliere Liesbet

Senioren heren                                    Brysbaert Kevin

Hier de volledige uitslag

28/03/10 Overhandiging sponsorbedrag

Zondag 28 febrauri riep FLAC Hoppeland verzamelen voor een 8-uren sponsorloop ten voordele van Haïti. Het stadsbestuur schaarde zich achter het initiatief van trainer Luc Busschaert, en, ondanks de gure weersomstandigheden, slaagde de atletiekvereniging er toch in om 3778 € samen te brengen. Op de huldiging van de winterkampioenen werd dit bedrag, in bijzijn van schepen William de Sagher, symbolisch overhandigd aan de initiatiefnemer.

23/03/10 BK Universitair Indoor

Afgelopen weekend kwam Koen Vandermarliere ook nog eens indoor aan de start. Bij de universitaire kampioenschappen zette hij op de 1500 m met 3'50"20 de 3de belgische jaartijd neer, voldoende om een zilveren medaille naar huis/kot(?) mee te nemen. zie uitslag

 

16/03/10 BK Veldlopen

Zondag 15/03 trok veldlopend België richting Oostende, waar traditioneel het BK georganiseerd werd. Ook heel wat Poperingse atleten tekenden present. Meest in het oog vallend was natuurlijk Koen Vandermarliere die in de Korte Cross (na een "moeilijke" start) nog terugkwam naar een 7de plaats. Met het BK veldlopen, stond ook meteen de slotmanche van de crosscup op het programma, en er moesten dus ook daarvoor nog punten gesprokkeld: het leverde Koen een 5de plaats op in het eindklassement.

Opvallende prestaties noteerden we verder van Michele Vandevyvere (14de scholieren '93) en Helena Vanderlint (20ste pupillen '99). Natuurlijk leverden ook alle anderen een knappe strijd om de FLAC-kleuren waardig te verdedigen: aan allen dus een enorme proficiat.

Volledige uitslag BK vind je hier.

Met deze wedstrijd eindigt ook het veldloop seizoen voor Hoppeland (we hebben geen masters op hun BK) en kijken dus nu al vooruit naar de huldiging van de winterkampioenen op 26 maart 2010. Meer info volgt, maar hou de datum alvast vrij.

08/03/10 Trainer Jan brengt verslag van het BK Cad-Schol

"Na de vlaamse kampioenschappen heeft de poperingse spurtgroep geen andere indoorwedstrijden meer gedaan. Het iets betere weer laat ons inmiddels toe om de snelheid tijdens de trainingen gevoelig op te voeren. In afwachting van een spetterend voorjaar waren drie poperingse atleten weerhouden om deel te nemen aan het belgisch kampioenschap voor cadetten scholieren. Tijdens de trainingen werd er niet veel over gesproken maar op de dag zelf steeg de nervositeit ten top. Hopend dat het vlaams kampioenschap een goeie leerschool was geweest en dat we niet nogmaals dezelfde fouten zouden maken...

Emma Devloo liep in de onmogelijke binnenbaan vlootjes naar een 28"20 op haar 200m. Op haar 60m liep ze 8"41. Geen persoonlijke besttijd maar toch in de lijn van de verwachtingen.

Midas Vandevyvere kreeg op de 200m een behoorlijke 4de baan toegewezen.

Hierin snelde hij opnieuw naar een persoonlijke besttijd: 25"29, een verbetering met 17 honderdsten. Op zijn 60m had hij nog iets goed te maken.

Zijn persoonlijke besttijd van 8"03 stond al veel te lang op de tabellen.

Een tijd onder de 8", daar waren we zeker van. En het werd: 7"89. De derde tijd van zijn leeftijdscategorie (1ste jaars cadet).

Na de talrijke belgische records was het de beurt aan Flavie om opnieuw een gooi te doen naar de medailles. Deze keer kwam ze een stuk vastberadener aan de start en zou ze haar verstand niet op hol laten brengen. De voorspelde snelle voorlaatste reeks deed het opnieuw: time to beat 60"69. Niet onhaalbaar maar ... ze zou ervoor lopen. Flavie vocht voor de 4de plaats na de eerste rond.  Ze probeerde aan te sluiten bij de 3de en in de laatste 50m slaagde ze erin om erover te gaan. Opdracht volbracht 3de plaats in een tijd van ... 61"13. Jammergenoeg 'slechts' vierde, maar een nieuw sterk persoonlijk record.

En nu mag het snel warmer worden.

Zo'n 25°C zou ideaal zijn."

07/03/10 Flavie zorgt voor 4de plaats op BK

Vandaag stonden de BK Cad en Schol indoor geprogrammeerd. Poperinge kon 3 atleten afvaardigen, wat op zich al een mooie prestatie is. Trainer Jan trok met cadette Flavie Vanbesien, cadet Midas Vandevyvere en scholiere Emma Devloo naar de indoorhal te Gent. Midas zorgde voor een eerste opmerkelijke prestatie door in dit kampioenschappen aan te komen ! (in eerdere kampioenschappen liet hij zich telkens een valse start "aansmeren"): in de reeksen 200 m liet hij met 25.29 een derde plaats noteren, in de 60 m werd het een vijfde plaats in 7.89.

Emma trad aan in de 200m reeksen (vijfde in 28.20) en de 60 m reeksen (zesde in 8.41). Misschien ietwat ontgoochelend maar anders wel een prima basis om een zomerseizoen op te bouwen.

Uitschieter van de dag kwam andermaal van Flavie. Een paar weken terug ging ze nog "proefdraaien" in het BK Alle Categorieën, maar tussen haar leeftijdsgenoten komt ze natuurlijk veel beter tot haar recht. Op de 400 m (met rechtstreekse finalereeksen) startte ze in de snelste reeks. Haar derde plaats in deze reeks, in een persoonlijke beste van 1:01:13, was spijtig genoeg net niet voldoende voor een bronzen plak, gezien in de voorafgaande reeks nog net iemand sneller was... Niettemin is dit een serieuze opsteker als slot van dit indoorseizoen en kijken we vol verwachting uit naar het komende outdoor seizoen.