30/03/09 Komend weekend grootse pannekoekenslag

Komende vrijdag en zaterdag wordt weer van deur tot deur getrokken om zoveel mogelijk pannenkoeken te verkopen, om zo wat geld in het laatje te brengen voor het bekostigen van onze plaatselijke kern-werking. Wil de voorverkoop-kaarten komende woensdag ingeven (samen met het geld van de verkochte pannekoeken) voor of na de training in de kantine bij Magda. Deze pannenkoeken kunnen dan op vrijdagavond of zaterdagmorgen afgehaald (zie info op de kaart). En wie op vrijdag of zaterdag mee kan gaan verkopen, geeft natuurlijk zijn naam op. Succes aan allen bij de verkoop!

30/03/09 Foto's en filmpjes   

Het afsluiten van het winterseizoen ging gepaard met huldigingen van de winterkampioen, een eerste kennismaking met het zomerseizoen door een mini-meeting, en bovenal de hulde van het stadsbestuur voor Matthias Rosseeuw met de Sporttrofee 2009.

Dankzij Koen hebben we foto's van de mini-meeting, de huldiging in onze kantine, en deze voor Matthias op het stadhuis. Ook de einduitslag van het Hoppeland veldloopkampioenschap kan je nog even nalezen. Rest alleen nog de uitreiking van de Gele Trui: dit gebeurt op 1 mei te Izegem. Piep alvast even naar de einduitslag.

23/03/09 Huldiging Matthias Rosseeuw

Na meerdere huldigingen als sportman van het jaar gedurende de afgelopen jaren, wordt Matthias komende vrijdag ook dit jaar in de bloemetjes gezet door de stad Poperinge. Zijn voorbije atletiekjaar (en vermoedelijk ook wel de som van alle voorgaande) honoreren ze met de titel "Sporttrofee 2009", de hoogst mogelijke verdienste op poperings sportvlak. Graag roepen we alle atleten en sympathisanten op om met onze aanwezigheid, ons aan te sluiten bij deze hulde.

23/03/09 Einde winterseizoen   

Gisteren werd met de universitaire kampioenschappen een streep onder dit winterseizoen getrokken. Op deze laatste indoormeeting van dit werkjaar kwam enkel Koen Vandermarliere van poperingse zijde in actie.Op de 1500m  liet hij 3'54"74 afklokken en behaalde daarmee een tweede plaats. Vanaf nu evalueren en uitkijken naar het zomerseizoen....

19/03/09 Eerste foto's én filmpjes van jeugddag vind je hier

Ook voor wie niet mee was: even alles bekijken (vooral de filmpjes) en je krijgt de smaak zeker te pakken!

16/03/09 Jeugddag

Vorige zaterdag stond de Jeugddag van VAL op de agenda en Poperinge was hier talrijk aanwezig: met meer dan 20 atleetjes werd deelgenomen aan de vijftien !! spelletjes en proeven.     En nog waren ze niet moe: ook tijdens de pauze en na afloop werd nog verder geravot. Foto's en filmpjes (als t lukt) volgen zo snel mogelijk.

12/03/09 Winterhuldigingen

Bij het einde van een seizoen huldigen we (stilaan traditioneel) onze plaatselijke kampioenen. Dus daarom komende vrijdag 20 maart verzamelen geblazen in onze kantine, aansluitend aan de training (ca 20u30). Voor wie alvast eens wil piepen naar het eindklassement....Zie hier.

De trainers voorzien vooraf een "speciale" training, waar ook de ouders kunnen aan deelnemen. Zorg dat je iets voor zeven uur aanwezig bent in sportuitrusting!!!

08/03/09 Flavie en Emma op BK indoor voor Cadetten en scholieren

Afgelopen zondag kwamen twee atletes in actie te Gent op hun BK. Trainer Jan was erbij om hen te steunen, en kwam met volgend verslagje terug:

60m cadetten meisjes, Emma was geselecteerd met een tijd van 8.33 (23ste plaats/41). De 2 Flac meisjes werden per toeval in dezelfde reeks geselecteerd. Emma werd 4de in een verdienstelijke 8.38. Toch in de buurt van haar persoonlijke record. In totaal eindigde ze op de 21ste plaats. Goed gedaan.

400m cadetten meisjes, Flavie was geselecteerd met een tijd van 62.20 (5de tijd/23). Het was dan ook logisch dat ze in de finalereeks zou aantreden. Ze nam een snelle start en sloot mooi aan bij de 3 medaillekandidaten. In de laatste bocht moest ze een klein gaatje laten maar liep ze toch vlot weg van de andere achtervolgers. Eindtijd 61.27. 4de reekstijd, 5de totaaltijd. Knap.

 De hevigste supporter van de dag was zeker onze eigen voorzitter Marc Spenninck die meegekomen was om onze atleten te ondersteunen en te genieten van een namiddag vol topsport atletiek.

 Andere opvallende Flac prestaties: BK Sanctorum Maxim ver schol 6m68; zilver Hoet Jorg 400m schol 50.52

08/03/09 Komende zaterdag met 20 jeugdatleetjes naar Jeugddag te Gent

Trainer Yves kon 20 inschrijvingen jeugdatleetjes noteren om komende zaterdag in Gent deel te nemen aan de Jeugddag in de Topsporthal. Zoals eerder doorgegeven verzamelen we om 8u30 aan de piste te Poperinge, en we verwachten om daar rond 18 u terug aan te komen. Vergeet niet mee te nemen: clubtrui + shortje , 4 sluitspelden , sportschoenen (geen spikes) , middagmaal + drankje , geen snoep en weinig geld , bellen toeters + mascotte warm aanbevolen .

Zijn ingeschreven: Miniemen: Sofie Vanpeteghem '96, Hanne Vandeputte '97, Arnoud Vergotte '96, Sayana Staelens '97, Elisa Hooghe '96, Lucas Outtier '96, Michelle Naessens ’97; Pupillen: Santusha Staelens '98, Ernst Hooghe '99, Emma Regheere '99, Ruben Outtier '98, Helena Vanderlint ‘99, Bo Naessens ‘ 99, Cara Worm ‘99, Benjamins: Niels Lejeune '02, Jens Lejeune '01, Salvica Staelens '01, Emile Desmyter '01, Tibaut Vandelanotte '01, Vanstraeseele Siebe '00, Begeleiders: Yves Verstraete, John Lejeune, Bjorn Vanhoornweder, Luc Busschaert, Mieke Outtier, Marc Spenninck( chauffeur)

02/03/09 Gisteren werd BK cross gelopen

Voor deelname aan het BK cross is vooral wat durf nodig: wie durft zich meten met ALLE leeftijdsgenoten met het risico dat degene die je kunt verslaan niet durven starten, en je achteraan eindigt. Heel wat van onze atleten toonden deze durf (zelfs bij de "groten"). Vaak was een prestatie hun deel, hoewel we hiervoor zeker het nodige respect kunnen opbrengen. Enkelen slaagden er, ondanks de sterke tegenstand, toch in om zich in de top 20 te plaatsen. Chapeau dus voor Michele, Joyce en Koen. Zie hier de  uitslagen. Zo mogelijk volgt later een uitgebreider verslag, of wie weet, ziet een of andere atleet zich geroepen tot enkele persoonlijke bedenkingen: mail ze gerust door.