Stage

Morgen zaterdag vertrekt een groep van de poperingse atleten voor de jaarlijkse stage te Wenduine. Planning vind je hier terug

Beach Run Koksijde

Op woensdag 16 juli namen een twintigtal lopers van de Poperingse atletiekclub deel aan de Beach Run in Koksijde. Ze konden kiezen tussen een strandloop van vijf of tien kilometer. Het was ideaal lopersweer: niet te warm, niet te koud en amper wind. Op de vijf kilometer werd Michele Vandevyvere knap derde en Romina Brysbaert achtste bij de vrouwen. Bij de heren werd Bert Hoornaert twaalfde en Kevin Brysbaert vijftiende. Op de tien kilometer legde Filip Deruwez beslag op de beste tijd de heren. Hij kon nog net in de eerste vijftig eindigen. Bij de vrouwen werd Mieke Decaesteker mooi elfde. Opvallend was dat het ganse gezin Vulsteke (met zijn zessen) aan de Beach Run deelnam. Dames 5 km (179 dln): 3. Michele Vandevyvere 22'55”, 8. Romina Brysbaert 25'00”. Heren 5 km (268 dln): 12. Bert Hoornaert 19'50”, 15. Kevin Brysbaert 20'06”, 16. Laurens Outtier 20'15”, 98. Glenn Brysbaert 25'21”. Dames 10 km (82 dln): 11. Mieke Decaesteker 49'56”. Heren 10 km (387 dln): 49. Filip Deruwez 43'55”, 54. Ivo Vandenbroucke 44'18”, 59. Kristof Baes 45'04”, 68. Mathieu Huyghe 45'53”, 72. John Lejeune 46'12”, 77. Peter Verstraete 46'27”, 86. Peter Gruwez 47'05”, 88. Pieter Vulsteke 47'11”, 89. Marc Vulsteke 47'14”, 106. Frans Monkerhey 48'12”, 107. Luc Busschaert 48'14”, 196. Bart Vallaeys 53'32”.

 

13/07/08 Vorige woensdag Kermisjogging

Afgelopen woensdag stond de zoveelste (is het nu 28ste of 29ste) kermisjogging geprogrammeerd. Het weer stond voor één keer meer aan de kant van de lopers dan van de toeschouwers. Nadeel daarvan was dat vermoedelijk veel papa's en mama's het niet zagen zitten hun kroost te laten lopen, met een matig bezette jeugdreeks tot gevolg. Voor de overige 2 wedstrijden was de opkomst echter groter dan de vorige jaren. Hier mochten we ook heel wat ex-Hoppeland atleten opmerken. Wie weet een aanzet om weer aan te sluiten, nu de studies achter de rug zijn. Ook de start to runners van de afgelopen sessies lieten zich niet onbetuigd, en enkele onder hen liepen zelfs mooi de grote afstand uit. Chapeau!

Aan de kop van de wedstrijden streden eigen poperingse atleten mee: Bert Hoornaert won de korte afstand bij de mannen (met spikes zonder pinnen! op straat), Romina Brysbaert klopte in de sprint Flavie Vanbesien en zo werden ze één en twee bij de dames op deze zelfde afstand. Op de lange afstand haalde Steven Vandenbussche met een derde plaats het podium. Zijn voorbereiding was verre van ideaal, met een KLJ kamp en bijgevolg weinig slaap. Nog betere prestaties kunnen dus in het vooruitzicht liggen. 

Deze wedstrijd was reeds de derde proef voor ons regelmatigheidscriterium wegwedstrijden (of zo je wil "stroatelopen"). Volgende afspraken op woensdag 16 juli voor de Beach Run te St Idesbald (start 20u) en op maandag 21 juli in Roeselare.

zie hier de volledige uitslag 2 ronden en 6 ronden.

06/07/08 Matty doet het weer: BELGISCH KAMPIOEN

Kern Poperinge was maar zeer beperkt afgevaardigd op het BK, maar onze ene vertegenwoordiger, Matthias Rosseeuw, liet ons nog maar eens met verbazing zijn kunnen aanschouwen. In een blijkbaar tactische wedstrijd (leren we uit de tijden) werd Matthias nog maar eens Belgisch Kampioen 800 m Outdoor,  en klopte hiervoor Thomas Mattthys en Hans Ommey. Van harte proficiat van de gehele Hoppelandkern aan Matthias (Sorry Matty, een huldiging zal je door te veel afwezigen dit maal te goed moeten houden.) Vermoedelijk lezen we weldra meer commentaar op de site van Matthias.

29/06/08 Uitslag van meeting online: zie hier

Binnenkort volgt een ruimer verslag van onze meeting waar verschillende van onze atleten prachtige prestaties leverden en weeral een aantal clubrecords sneuvelden (Yves heeft nog verslagje hiervan beloofd) Blijkbaar zou zelfs een beste belgische jaarprestaties in het kogelstoten geleverd zijn, maar daarover voorlopig nog geen bevestiging. Aan alle deelnemers en medewerkers: dank je wel.

24/06/08 Komend weekend

Zoals reeds langer op deze site vermeld staat komend weekend zowel een open meeting als de "meating@BBQ" op het programma. We verwachten natuurlijk dat de aangesloten atleten massaal aan de meeting deelnemen, en ook misschien eens minder evidente disciplines uitproberen. (Uurschema vind je hier.)Met uitzondering van benjamins, pupillen en miniemen natuurlijk die wel even kunnen uitwijken naar Tielt voor hun Provinciale Kampioenschappen. (uurschema hier).  Ook aan onze joggers, start-to-runners of sportieve ouders, partners, .... Om 17u15 voorzien we voor hen een afzonderlijke wedstrijd waarop ze even kennis kunnen maken met het "voor tijd lopen op de piste". Na afloop krijgt iedereen zijn exacte tijd mee. (inschrijven gratis!!)

24/06/08 Weekendverslag

Afgelopen weekend werd weeral door verschillende Hoppelanders op zeer diverse fronten gestreden, en dit elk volgens eigen kunnen. Matthi ging voor de grootste uitdaging door in Casablanca met een internationaal deelnemersveld de strijd aan te gaan. Op zijn site lees je verslag, maar ook hij weet nog geen juist resultaat te melden.

Vrijdagavond reeds was een mooie delegatie (20-tal uit groepen van Ann en Luc) afgezakt naar de vijverloop ingericht door de start-to-runners en joggers van FLAC Ieper. Gedurende een uurtje kon ieder een zelf te bepalen aantal rondjes rond de vijver afleggen en kreeg je bij het einde je exacte tijd (op een diploma!) mee. Afsluiten kon met een BBQ-worst, een drankje, en natuurlijk een leuke babbel. Een mooie formule!!

Op hetzelfde ogenblik stond een andere groep aan de start te Torhout voor de nacht van Westvlaanderen. Op de 10 km merken we oa Matthieu Huyghe(75ste in 38'34"), Ivo Vandenbroucke(111de in 40'06"), Henk Aernout (366ste in 46'33"), Cindy Vandewalle (772ste en 35ste seniordame in 52'34") naast enkele lopers uit onze streek die op vandaag nog niet aansloten. Frans Monkerhey kwam in zijn zoveelste marathon binnen in 3u19'33" (98ste), Filip Deruwez kon dit zelfs in 3u9'10" (66ste)!! Mogelijks werden deelnemers over het hoofd gezien: onze excuses en aarzel niet ons hiervan op de hoogte te brengen.

Tenslotte stond op zondag met "Krombeke Koerse" (of was dat de maandag?) de tweede wedstrijd van ons straatloopcriterium op het programma. We noteerden opnieuw een mooi opkomst en Kristof zorgde voor volgend verslagje dat we graag integraal overnemen:

Een twaalftal atleten van de Poperingse atletiekclub namen op zondag 22 juni deel aan de jaarlijkse stratenloop in Krombeke. Dat was zowat drie kwart van het deelnemersveld! Er moesten vijf rondes gelopen worden van het vroegere parcours van de paardenkoersen. In totaal is dit ongeveer zes kilometer. De drie dames die deelnamen, mochten een voorspring krijgen van 500 meter maar weigerden die en wensten samen met de heren te lopen. Bijna twee volledige rondes werd samen gelopen. Dit was nochtans niet tijdens de start afgesproken. Daarna vond Kevin Brysbaert het welletjes geweest en hij ging er alleen vandoor. Hij kreeg meteen het gezelschap van Steven Vandenbussche, die meteen het temp overnam en na de derde ronde Kevin achter zich liet. Achter hen vormde zich een groepje van drie met Kristof Baes, Peter Verstraete en John Lejeune. Kristof probeerde zijn compagnons enkele keren van zich af te schudden, maar pas de derde keer was de goede keer. Peter klampte nog een tijdje aan, maar moest zich toch gewonnen geven. John Lejeune en Peter Gruwez liepen de hele tijd op de vijfde en zesde plaats. Luc Busschaert was in de running voor de zevende plaats maar moest het onderspit delven van een plaatselijke loper. Opvallend is dat negen van de tien eerste lopers lid zijn van Flac Hoppeland. Bij de dames liepen Ann De Roo en Annemie Gheeraert een tijdje samen, maar won Ann gemakkelijk het pleit van Annemie. Uitslag heren (15 deelnemers): 1. Steven Vandenbussche, 2. Kevin Brysbaert, 3. Kristof Baes, 4. Peter Verstraete, 5. John Lejeune, 6. Peter Gruwez, 8. Luc Busschaert, 9. Wim Deheegher, 10. Peter Haghedooren, 11. Bart Vallaeys. Uitslag dames (3 deelnemers): 2. Ann De Roo, 3. Annemie Gheeraert. (KB)

16/06/08 Eerste overzichtje plaatselijke clubrecords.

Liesbet stelde een overzichtje op van de clubrecords die ze in dit zomerseizoen reeds noteerde. Wie zelf denkt een clubrecord gebroken te hebben, kan met de resultaten steeds bij haar terecht.Binnenkort voorzien we hier ook een aparte rubriek met een totaal overzicht van de verschillende records per categorie. Op vandaag kunnen deze reeds in onze kantine geraadpleegd worden.Laat ze een uitdaging zijn tijdens je komende wedstrijden.

-  MINIEM DAMES       Flavie Vanbesien 150H      24"38   07/06/2008   Roeselare
                                          Flavie Vanbesien  discus    22m23  07/06/2008  Roeselare
-  SENIOR DAMES        Liesbet Vandermarliere discus  15m76   14/06/2008  Wervik 
-  SENIOR HEREN          Jan Carly   HSS  12m12   27/04/2008  Kortrijk
                                          Jan Carly    100  12"03    25/05/2008  Izegem
                                          Jan Carly  discus 28m03  14/06/2008   Wervik 
-  MASTER HEREN        John Lejeune  speer    25m31  25/05/2008  Izegem 
                                           John Lejeune  ver       4m59   14/06/2008  Wervik
                                           John Lejeune  kogel    6m10   14/06/2008   Wervik
                                           John Lejeune  discus  15m66  14/06/2008   Wervik

15/06/08 Komende vrijdag Vijverloop van FLAC Ieper

Komende vrijdag trekken oa de groep van Luc (afspraak 18u30 aan station) en deze van Ann naar de Vijverloop te Zillebeke (cc Riet).Natuurlijk zijn ook andere sportievelingen welkom. Zie hier voor verdere inlichtingen. Merk op: inschrijving vooraf gevraagd.

15/06/08 Werp- en springmeeting te Wervik

Ook al gisterenmiddag stond een meeting gepland bij onze FLAC-vrienden uit Wervik. Gezien de jeugd aan het studeren was, zorgden enkele senioren en masters voor de vertegenwoordiging. Jan Carly zorgde voor de uitschieter met een sprong van 6,12m (iets wat de organisatoren niet meteen voorzien hadden, want het zand was zo ver niet omgespit). Zie hier volledige uitslag. Overige prestaties:

Liesbet Vandermarliere(sen): ver 4,11m; kogel 5,47 m; Discus 15,76 m

Jan Carly (sen): ver 6,12 m; kogel 9,27 m; discus 28,03m

John Lejeune (mas): ver 4,59 m; kogel 6,10 m; discus 15,66 m

Gezien het werpen en springen bij de poperingse senioren en vooral masters nog vrij onontgonnen terrein was sneuvelden hier vermoedelijk een vijftal plaatselijke clubrecords. Bedankt Jan V. voor het supporteren!

15/06/08 Matthias gisterenmiddag actief in Gouden Spike-meeting te Leiden080614_36.JPG

In een internationale meeting te Leiden (Nl) kwam Matthias Rosseeuw gisteren als enige belg aan de start in de tweede (=A-)reeks van de 800 m. Volgende uitslag vonden we op de website van Leiden:

800 meter Senioren A/B  Time :15:56
Heat:2
          1         552       Baloyi, Mthobisi              85        RSA        1:48.69  
          2         77        De Haan, Hugo                 84        ZLND       1:49.16  
          3         513       Sepeng, Hezekiel              74        RSA        1:50.18  
          4         553       Gelant, Elroy                 86        RSA        1:50.51  
          5         350       Verschoor, Frido              84        RTAT       1:50.83  
          6         516       Rosseeuw, Matthias            85        BEL        1:50.95  
          7         496       Onstenk, Bouke                81        HLLD       1:51.24  
          8         559       Svahn Daehlin, Adne           82        NOR        1:52.85  
          9         425       Johansson, Albin              81        SWE        1:55.06 

Wouter de Boer (46) werd gediskwalificeerd voor hinderen.

Matthias heeft nu ook zijn eigen website, waar we hem nu nog beter kunnen volgen. Zo lezen we er dat hij niet al tevreden was over deze wedstrijd, maar al uitkijkt naar zijn wedstrijd komend weekend in Cassablanca.Klik zeker even door naar www.matthiasrosseeuw.be

15/06/08 Mieke Decaesteker met Masterploeg derde in interclub

We zijn wat laat met de info, maar de prestatie verdient zeker om hier vermeld te worden. Vorige week stond de interclub masters (zowel dames als heren) op het programma, maar slechts één poperingse kwam in deze FLAC-ploegen in actie. Mieke werd fraai vijfde op de 1500 m met een tijd van 5’28”65, en bracht zo het team heel wat puntjes bij. De ploeg werd onverhoopt derde en kon de herenploeg, die met hoge ambities vertrok, maar uiteindelijk slechts zesde werd, op de terugreis wat jennen.

08/06/08 Gisteravond Meeting voor Mon (2° Flanderscup)

Gisteren stond voor Koen de Meeting voor Mon te Leuven op het programma. Tussen het studeren en lopen door vond hij nog tijd voor een (naar zijn mening kort) verslagje:

Hellow, alsnog een verslagje voor de afwezigen, voor de aanwezigen: bedankt voor het supporteren!!
vandaag trad ik aan op de Meeting voor Mon. Na 2 weken hard doorgetraind te hebben moest het vandaag toch beter gesteld zijn met de weerstand. Ik voelde wel nog een klein beetje vermoeidheid voor de start, maar niks om me zorgen over te maken. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden, een richttijd van 3'38 was aangegeven. Mijn start was zoals ik ze graag heb (doe), in de achterhoede van het pak, tussen de 200m en de 300m opschuiven naar een zesde stek ongeveer. Ik kon me wel niet in de binnenbaan wringen, achteraf gezien had ik me in derde positie moeten nestellen, na de haas en Mario, maar dat is vijgen na pasen. Rondetijden waren ongeveer: 59"46  59"71  60"70. Te traag dus voor onder de 3'40 (niet dat dat er al ingezeten had voor mij). Wel had het basistempo iets hoger mogen zijn, ik zat in het treintje en had dat in die positie wel aangekund. Met de eindtijd ben ik behoorlijk tevreden: 3'45.77, de weerstand is inderdaad al een stuk beter dan op het kampioenschap van vlaanderen. Het komt wel goed, al zal het voor na de stage in St-Moritz zijn. Nog voor de stage staan waarschijnlijk Papendal en Nijmegen op het programma.

Uitslag: 1500 meter                Sen Heren A + B + C reeks Uur=18:43                         Reeks:1                                                                                                                               

      1    9097    Stephen Davies                             Gbr         3'44.48                         0

      2    9055    Chris Moss                                    Gbr         3'44.75                         79

      3    1182    Van Waeyenberge Mario              DUFF     3'44.76                         85

      4    1177    Ruell Kim                                      DCLA    3'44.84                         87

      5    9071    Mitobishi Baloyi                           Rsa         3'45.57                         0

      6    1265    Vandermarliere Koen                    FLAC     3'45.77                         85

      7    9072    Elroy Galant                                  Rsa         3'45.97                         0

      8    1528    Luyckx Tim                                   OEH       3'46.34                         86

     12  1517    Clerbout Tim                                 LAT       3'52.26                         81

02/06/08 Meeting en MEATing@BBQ op 28/06/08

De ene organisatie is nog maar net achter de rug en we zijn reeds volop met nieuwe voorbereidingen bezig. Op zaterdagnamiddag 28 juni staat immers onze open meeting op het programma. (uurschema volgt hier zo snel mogelijk) Dit jaar werkt Wim met een groepje enthousiastelingen aan een nieuwe formule om deze meeting met een MEATing@BBQ af te sluiten. In deze uitnodiging licht hij al een tipje van de sluier. Kaarten zijn te verkrijgen bij trainers en bestuursleden. We hopen hier alle atleten, ouders en sympathisanten te mogen verwelkomen, om in een gezellige sfeer de vakantie in te zetten.

02/06/08 McBride run groeit nog steeds

Dankzij de inzet van meer dan 100 vrijwilligers werd de 1°zondag van juni weeral een atletiekhoogdag in Poperinge. Maar liefst 1026 atleten vertrokken voor deze halve marathon tussen Ieper en Poperinge. Daartussen natuurlijk heel wat plaatselijke aangesloten atleten, maar we herkenden ook ouders van atleetjes, joggers die de start to run ooit volgden, en anderen die we geregeld op onze piste ontmoeten. Uit schrik enkele te vergeten geen opsomming, maar een doorverwijzing naar de website van de McBride-run. En graag bedanken we ook de vele vrijwilligers, die enkel uurtjes op de toppen moesten lopen, om het voor deze massa allemaal op orde te krijgen. We zien jullie allen (lopers en medewerkers) graag volgend jaar terug voor een zesde editie. Merk op: volgend jaar is er de eerste zondag van juni verkiezing, dus zullen wij heel waarschijnlijk een weekje achteruit wijken. Bevestiging volgt.

02/06/08 Matthias delft ditmaal onderspit tegen Hans Omey

In de Euregio te Neerpelt klokte Matthias afgelopen zaterdag 1'49"98. In een internationale wedstrijd stonden ze met 15! atleten aan de start, met gedrum als logisch gevolg. Ditmaal kon hij de zilveren medaille van de vlaamse kampioenschappen niet achter zich houden. Koen en Matthias staan volgende week aan de start in de Flanders Cup te Kessel-Lo.