31/08/09 Ook op laatste weekend van augustus actief op piste en straat

Al op vrijdagavond kon je gaan "kampen" te Ieper; de een was al wat beter voorbereid dan de andere (t moet soms vlug gaan hé). Vooral Orfee Merlevede, Flavie Vanbesien, Lore Regheere en hun trainer Jan leverden, tussen de buien door, enkele mooie prestaties. Zie hier alle resultaten.

Op zaterdag was het al weer van dadde, met de afsluitende meeting van de OostWestCup te Deinze. Ook hier Jan en Flavie aan de start, maar ditmaal ook Liesbeth. Hun uitslagen vind je hier terug.

En natuurlijk was er, zoals dit ook de komende weken het geval is, een mooie wegwedstrijd gepland.Onze "specialisten" kwamen opnieuw goed voor de dag met een knappe 14de plaats voor Filip Deruwez (1u03'46") op de 10 mijl en een knappe 10de plaats algemeen voor junior Kevin Brysbaert (23'46") op de 7km. Ook de andere (poperingse) stratenlopers kan je in deze uitslag terugvinden: 7km - 10 mijl.

Vrijdag liep te Ieper ook het Flac Spring- en werpcriterium ten einde en werden dus wat centen uitgedeeld. Hier vind je het eindklassement. Voor zij die niet mee deelden, een uitdaging voor volgend seizoen?

31/08/09 Medewerkers Triatlon te Ieper gezocht

Op zondag 20/09 gaat de eerste IFF-Triatlon door. In de organisatie werkt ook ex-Hoppelander Koen Demyttenaere mee, en hij is nog op zoek naar vrijwilligers om de dag zelf wat bij te zoeken. Meer info krijg je bij Yves. Ook op hun website vind je natuurlijk veel info.

26/08/09 Criterium, uitslagen en nóg een wedstrijd

Ook gisteravond kon je voor een meeting te Nieuwpoort terecht. Maaike trad dit keer, net zoals Kevin Brysbaert en Bert Hoornaert aan op de 2000 m. Voor Flavie en John bleef het bij 300, hoewel Flavie daarnaast ook nog eens tot aan de polsstokspring-mat "wandelde" en aan het hoogspringen deelnam. Het volstond voor haar om derde bij de dames in het springcriterium (over 2 dagen en de 4 springnrs) te eindigen.

Even over het hoofd gezien: Vorige week liep Kevin al een knappe 800 m (2'10.77) te Oostende, Emma Devloo combineerde er 200 m (27.59 +  1.3) en 100 m (13.26 +1.5).

Ondertussen kunnen de resultaten van de provinciale kampioenschappen teruggevonden worden op www.atletiekinfo.be . (Wie volledige uitslag weet staan laat het me even weten aub) Verschillende poperingse atleten kwamen in de selecties voor FLAC-ploegen terecht en behaalden mooie resultaten, we beperken we ons tot de medaillewinnaars:  puppil Jasper Deruytter (zilver - 4x60m); minieme Esther Devloo (goud - 4x80m), Jan Carly en Matthias Rosseeuw (goud - 4x400m in AC)

En natuurlijk kijkt de jeugd reikhalzend uit naar de tussenstand van het criterium. Jan zocht het allemaal bij mekaar en zie hier!!!

24/08/09 Actief weekend

Met het einde van de vakantie in zicht, en nu de meesten een reisje achter de rug hebben, staan nog heel wat wedstrijden geprogrammeerd. Onze poperingse kern was op heel wat wedstrijden present.

Afgelopen vrijdag was er een eerste afspraak in Nieuwpoort: scholieren Maaike Vanhoorneweder (2'49.92) en Michele Vandevyvere (2'20.91), en master John Lejeune (2'17.14) testten op de 800 m. Cadette Flavie Vanbesien kwam voor een test op de 200m (28.95 +1.3m), maar ging "en passant" ook even verspringen (4.49 +1.1m) en zelfs hinkstapspringen (9.08 +0.1).

De collega's van MACW stonden op zaterdagmiddag al weer klaar om dit maal de jeugd te ontvangen voor een Rubenscup Meeting. Drie auto's vol atleetjes zorgden voor een karrevracht prestaties, die je hier kan terugvinden. Een nadere analyse moet nog leren of ook ditmaal weer clubrecords sneuvelden. En ondertussen wordt natuurlijk het zomercriterium als maar spannender. Meer info volgt.

Ondertussen was Jan Carly van de partij op de FLAC-meeting te Roeselare:    Hij hield het bij een worp van 9.55 met de kogel, want de plicht riep als medewerker te Nieuwkerke. Daar organiseerde Quick Step-verzorger, en loopliefhebber Johan Molly, samen met de plaatselijke voetbalvereniging een eerste Kermisloop. Er werd voor een zeer uitdagende lus van 5 km gezorgd die 1 of 3 maal kon worden gelopen. Tussen de 99 deelnemers merkten we heel wat poperingse atleten.

Op zondag blies voorzitter Marc verzamelen om een aantal van onze atleten naar het PK aflossing te brengen. Hiervan zijn tot op dit moment nog geen uitslagen terug te vinden. Dus ook hier weldra meer info.

16/08/09 Round-up vakantieperiode

Door vakantieperiode, stage en computerproblemen allerhande kreeg je hier even geen nieuwtjes te lezen. Onze excuses hiervoor. We zouden kunnen zeggen dat we hopen dat je het niet gemist hebt, het tegendeel is echter waar. We hopen immers dat deze site voor velen van de club en hun supporters, een middel is om het reilen en zeilen binnen onze kern, en van onze verschillende atleten, op de voet te volgen. Vandaar starten we vandaag met een kort overzichtje van de afgelopen maand om vervolgens vol enthousiasme de actualiteit op de voet te volgen. Mochten er prestaties over het hoofd gezien zijn, aarzel niet me te contacteren.

Afgelopen maand ging natuurlijk de stage door, ditmaal in Knokke, en voor wie het verslag erover door KB in het regionale weekblad miste, kan het hier nog eens nalezen.

Maar naast het vele trainen, werden ook veel wedstrijdprestaties geleverd. Wat de pistewedstrijden betreft, verwijzen we nog eens graag naar de site www.atletiekinfo.be, waar alle prestaties op de voet gevolgd worden, en waar je mits registratie kan vragen om telkens een mail te krijgen bij nieuwe resultaten van je vrienden of clubmakkers (instellingen bij registratie op te geven).

In de eerste plaats waren er enkele kampioenschappen. Bij de nationale titelstrijd voor senioren keken we natuurlijk uit naar onze toppers Matthias Rosseeuw en Koen Vandermarliere, hoewel beide op dat eerste weekend van augustus al onder vermoeidheid van een druk seizoen begonnen te leiden. Koen liep na een eerste nachtje stage in de finale naar een zevende plaats op de 1500m (3:49.03), Matthias wist ondanks alles toch nog een zilveren medaille in de wacht te slepen op de 800m (1:50.48). Opmerkelijk was ook dat in de 400m h dat 3! FLAC atleten de finale wisten te bereiken en hier de plaatsen 1, 4 en 5 wisten te bemachtigen.

Afgelopen zaterdag waren dan weer de cadetten en scholieren in strijd voor de Vlaamse titels. Michèle Vandevyvere kwam uit op de 800 m, waarin ze 6de werd in 2:19.25. Flavie Vanbesien probeerde het in de 400m waar ze, na de "neus-perikelen" 1:04:91 liep.

Alle pisteprestaties vermelden wordt wat moeilijk, maar we pikken er wel nog graag de prestaties op de KBC-nacht van de atletiek uit. Reeds bij de benjamins waren we er vertegenwoordigd door Tibaut Vandelannoote die er op de 600 m 2:10.41 lukte. De strijd om dit nieuwe clubrecord (nieuw nummer) lijkt hier nog lang niet beslecht. Ook Scholiere Michèle Vandevyvere trok naar  Heusden en liep er 2:24.63 op de 800m. Natuurlijk ook Koen Vandermarliere en Matthias Rosseeuw aan de start: Koen liep naar 3:49.52 op de 1500 m (6de), Matthias lukte in dit internationale gezelschap een zevende plaats op de 800m met 1:48.38.

Op de weg vonden dan weer enkele wedstrijden van ons stratenloop-criterium plaats. Onderandere de beachrun van St Idesbald (alle uitslagen) en de 21juli-loop van Roeselare (alle uitslagen) hebben we achter de rug, en leverden volgende resultaten:

Beachrun 10 km: 20ste Deruwez Filip, 63ste De Rynck Bruno,   dames: 43ste Cindy Vandewalle,

Beachrun 5 km: 14de Brysbaert Kevin;   dames: 4de Michele Vandevyvere, 19de Marlies Vanhoorneweder, 20ste Maaike Vanhoorneweder, 27ste Romina Brysbaert

Roeselare 15km: 64ste Koen Hardeman

Van Dwars door Mariakerke zijn nog geen uitslagen beschikbaar.

Hier nog eens het overzicht van de wedstrijden van dit criterium.

 

 

 

10/07/09 Kermisjogging

Woensdag 8 juli stond de kermisjogging in de poperingse straten geprogrammeerd. Het programma bood met een jeugdloop, een kortere (3.5 km) en een langere afstand (10.5 km) zeker voor iedereen een haalbare uitdaging, en zo verschenen ook veel van onze leden aan de start.

Hier de uitslag van de 3,5 km en de 10,6 km.

06/07/09 Kermismeeting te Poperinge

De eigen meeting wordt stilaan traditioneel, en sinds dit jaar telde ze ook mee in het jeugdatletiekcriterium van het provinciaal Comité in samenwerking met de krant van Westvlaanderen. De opkomst was weer iets groter dan de vorige jaren, al was dit bij de benj, pup en min nog iets minder. Nu reeds een oproep voor komend jaar!!

De verschillende uitslagen lees je hier.

Dank aan alle medewerkers bij de voorbereidingen, tijdens de nummers en bij het opruimen; en natuurlijk ook een proficiat en dankjewel aan de organisatoren en de medewerkers van het aansluitende kipfestijn

06/07/09 Vorige week PK 10000 m te Roeselare

Vorige week waren een aantal van onze lopers, ondanks de hitte, toch voldoende gemotiveerd om in het PK 10000 m te starten. Waar Kevin Brysbaert en Bert Hoornaert nog enigszins verwacht werden, duikt ook Koen Vandermarliere in de uitslagen op. Na zijn 1500 m van 2 dagen voordien, liep hij in diendende rol om Hanna Vandenbussche aan een nieuw PR (en titel) te helpen en aan te komen in 35.54.43. Kevin en Bert streden opnieuw een verbeten duel in de wedstrijd, die Kevin met 37.27.34 (tegenover 38.08.62) in zijn voordeel beslechtte.