23/2/09 Koen grijpt net naast BK-podium

Afgelopen zondag stonden de Belgische Kampioenschappen Indoor gepland. Reeds een paar maanden werd naar deze dag uitgekeken, want met twee kandidaat medaillewinnaars in de Poperingse rangen, kon dit een nieuwe hoogdag worden. Alles leek ook goed te gaan, met ondertussen relatief vlotte winst in PK en Vlaams Kampioenschap voor zowel Matthias Rosseeuw als Koen Vandermarliere. Alleen een kwalificatietijd zat er nog niet in, maar daarvoor was alle hoop gericht op de KBC-nacht. Spijtig genoeg liep het hier mis: Koen kwam terecht in een reeks waar het tempo echt niet haalbaar was, en ook Matthias leek een off-day te kennen. De dag erop volgde pas de echte kater: Matthias was geblesseerd en kon een kruis maken over de rest van het seizoen. Meteen mocht ook een (bijna zeker) BK-medaille geschrapt en moest Koen proberen te redden. In zijn 3000 m streed hij inderdaad tot op de meet mee, maar moest uiteindelijk met de ondankbare vierde plaats vrede nemen.

Wie weet speelt de extra rust in het voordeel van een mooie zomeropbouw voor Matthias... Wie weet lukt Koen komende week een prachtige prestatie in zijn eerste veldloop van dit seizoen (zijnde het BK korte cross) na twee oefencrossen in eigen Poperinge en Wervik....Of wie weet staat er komende week ιιn van onze jongere atleten (Michele?) met een medaille te pronken.... Even moeten we hopen, en ondertussen blij zijn met de gedachte dat er Poperingse atleten op dit niveau kunnen meestrijden...

16/02/09 ECHTE cross in Izegem.

We hadden vorige week om een echte cross gevraagd, en hebben deze ook afgelopen zondag gekregen. Klagen mogen we dan ook niet doen, over de modderlaag die in Izegem voorgeschoteld werd. Het parkoers varieerde ook nog met een stukje bospad en een gedeelte grasvlakte, en blijkbaar is dit nogal naar de smaak van heel wat Poperingse atleten. Een inwijkeling krulde er nog zijn neus voor op, maar nu hij binnenkort in zijn eigen tuin terecht kan, zal misschien ook zijn liefde voor het veld(lopen) groeien. Maar zover zijn we nog niet, want eerst kwamen gisteren onze kleinsten aan de start. Noa Haghedooren had vooraf vooral schrik koud te hebben, en wilde zoveel mogelijk truien aan, maar het hield haar niet tegen om naar een 18de plaats te lopen bij de oudste Benjamins meisjes. Ditmaal een zelfverzekerde Jens Lejeune aan de start (“straks sta ik bovenaan op dat podium”) bij de jongste benjamins, en hij kon zijn eigen verwachtingen ook waarmaken. Na een paar honderd meter rukte hij op naar voor, met in zijn spoor Tibaut Vandelannoote. Met een sprint ingezet vanop een goeie 200 meter, kon hij de eerste plaats pakken (900m in 3’45”). Ook Tibaut kwam nog sterk aandringen, maar moest nipt een MACW-atleetje voorlaten, en zoals vorige week tevreden zijn met een derde plaats (3’49”). Samen gaan ze over 2 weken de FLAC-kleuren verdedigen in de benjamins-aflossing op het BK cross te Oostende. Iets verder streed Niels Lejeune met zijn leeftijdsgenootjes en werd 19de. Spijtig genoeg kon trainer Bjorn zijn atleetjes ditmaal niet aanmoedigen: de plicht om een oudere groep atleten op te warmen riep.

Helena Van Der Lint heeft blijkbaar de smaak te pakken, want ze was ook deze week present bij de jongste pupillen meisjes: ditmaal was een 22ste plaats haar deel. Bij de oudste pupillen meisjes kwam Evi Haghedooren mooi halfweg het pak als 13de binnen. Bauke had weer haar pupillen jongens verzameld, maar Ruben Outtier moest in laatste instantie nog ziek afmelden. Hoperlijk voor hem heeft dit geen al te grote weerslag op zijn plaats in gele Trui en/of Hoppeland cross-criterium. Daarover weldra meer info. Jasper Deruytter, Jeroen Busschaert en Ruben Masson wroeten door de modder naar respectievelijk een 11de , 12de en 24ste plaats, en hadden achteraf nog voldoende energie over om heel wat plezier te maken. Bij de jongste miniemen meisjes kwam, na enkele wedstrijden afwezigheid, Esther Devloo nog eens aan de start. Ze pakte met 1750 m in 7’55” de 10de prijs mee naar huis. Lukas Outtier was, ondanks de afwezigheid van zijn broer wιl present, en liep bij de oudste miniemen jongens naar de twaalfde plaats.

Flavie Vanbesien kon ook dit weekend niet kiezen tussen lopen en volley, en maakte dan maar weer de combinatie: na een negende plaats bij de cadetten dames (2310 m in 9’39”) trok ze richting Schiervelde voor de provinciale selectie-trainingen volleybal. Aanvankelijk kon Sara Top haar tempo nog volgen, maar toen Flavie wat kon oprukken, moest Sara passen en met een mooie 16de plaats in 9’58” tevreden zijn.

Voor de start van de scholieren binden steevast de meisjesgroep van Dany de spikes aan. Spijtig genoeg ook hier een afmelding door ziekte: Joyce Dumortier kon op deze wijze haar titel van vorige week niet wat extra in de verf zetten. Geen nood echter: na een traditioneel “rustige” openingsronde kwam Michele Vandevyvere naar voren. Met een mooie techniek waar zelfs trainers nog iets van kunnen leren (“haar benen zijn zelfs niet in modder”), sloeg ze een kloof van een goeie tien seconden met haar naaste achtervolgster, om een nieuwe mooie eerste plaats (3160 m in 12’57”) te laten noteren. Tussen het ploeteren in de modder om iedereen aan te moedigen, door, haastte voorzitter Marc zich richting podium voor een applaus. In dezelfde reeks streden ook de zusjes Vanhoorneweder hun strijd. Met 14’22” werd Maaike knap negende, zus Marlies liep naar een 11de plaats (14’47”).

Scholier Simon Top had ook al ziek afgemeld, en junior Kevin Brysbaert was nog onvoldoende hersteld, waardoor het meteen wachten was op de masters. De 6780 meter modderstroken en bospaden werden door John Lejeune afgehaspeld in 28’22” (31ste), trainer Luc Busschaert kwam een paar minuutjes later als 42ste aan.

Bij de senioren verzorgde Poperinge met liefst vijf van de in totaal 26 deelnemers de volledige FLAC-vertegenwoordiging. Steven Vandebussche, die al enkele weken zijn zaterdagavonden voor het lopen opgeeft, kon vrij vlot afstand nemen (8450 m in 32’08” – 16de) van Bert Hoornaert (20ste in 33’33”), die blijkbaar een iets mindere dag had. Pieter Jan Vandenberghe startte iets behoedzamer en probeerde na een paar ronden op te rukken maar strandde op een 34ste plaats in 34’09”. Kristof Baes vreesde lange tijd de eindsprint van piste-atleet Jan Carly, maar zijn tempowerk volstond om een voldoende grote kloof te slaan; Kristof werd 24ste in 35’47”, Jan 25ste in 36’33”. Zie hier de volledig uitslag.

09/02/09 Successen in Jabbeke, ontgoocheling in Gent.

Hoewel de niveaus waarop niveau gestreden werd, absoluut niet kan vergeleken worden, vat dit toch de afgelopen zondag van de poperingse delegaties samen.

In Gent verkregen Matthias Rosseeuw en Koen Vandermarliere startrecht op de KBC-indoor. Matthias wilde er de limiet op 800 m voor EK lopen, Koen deed een poging op de 3000 m. Voor beide werd het een kleine ontgoocheling met respectievelijk  1’50”60 en 8’24”41 als tijden. Alle hoop rust nu op gunstige omstandigheden en een topdag tijdens het BK... (misschien zijn we wel al wat tι verwend als we van ontgoochelingen durven spreken, nadat 2 Poperingse atleten aan de start MOCHTEN verschijnen van dergelijke topmeeting)

Van het PK cross kon met trots teruggekeerd: Twee Provinciale Kampioenen en in totaal zes podiumplaatsen waren voor Poperinge. Joyce Dumortier en Luc Busschaert konden hun titel van vorig jaar immers verlengen!

In Jabbeke aangekomen dachten we eerst even dat het zomerseizoen al gestart was: vooral voor de kleinsten was de sintelpiste de hoofdbrok van het parkoers. Een hagelbui en fris windje brachten wel andere gedachten.

Bij de oudste benjamin meisjes kwam ιιn Poperingse aan de start: Noa Haghedooren werd 13de (34 dlnrs) met 3’44” over 830m. Bij de jongste benjamin jongens 4 startenden (totaal 34 dlnrs voor 830m): Jens Lejeune probeerde met een aanval op 300m, de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar werd op de meet geklopt (3’18”) Ietwat onverwacht klom ook Tibaut Vandelannoote op het podium na een schitterende eindrush (3’22”). Emiel Desmytter behaalde een 13de plaats (3’46”) en Niels Lejeune werd 17de (tweede van zijn jaar - 3’50”).

Bij de jongste pupillen meisjes een nieuwkomertje aan de start: Helena Vanderlint werd 17de (32 dlnrs – 1400 m in 6’28”). Ook al een 17de plaats was er bij de oudste pupillen voor Evi Haeghedooren (29 dlnrs – 1400 m in 6’19”). Bij de oudste pupillen jongens (ook al 1400m - 32 dlnrs) liepen Jasper Deruytter naar een elfde (5’40”) en Jeroen Busschaert naar een dertiende plaats (5’47”). Ruben Masson volgde kort daarop als 14de (5’49”) en wat verderop wer Ruben Outtier 25ste in 6’09”.Bij de miniemen kwam enkel Lukas Outtier aan de start: Hij liep na 1970 m in 7’42” als 13de van de 36 deelnemers over de streep.

Bij de cadetten meisjes kon Flavie na enkele knappe indoorresultaten, nu ook op het crosspodium. Een sterke remonte bracht haar de derde plaats bij de eerstejaars. Ze had voor de 2310 m 9’05” nodig en werd daarmee ook zesde algemeen (29dlnrs). Helaas kwamen geen cadetten jongens van ons aan de start. Dus konden we ons dadelijk opwarmen voor de strijd bij de scholieren dames (14 dlnrs voor 4370m), die sterk popperigs gekleurd was. Na een eerste tactische ronde liep Michele Vandevyvere al snel in tweede stelling en ze bleef deze plaats ook mooi vasthouden tot op het einde(12’38”). Joyce Dumortier kon met een vierde plaats algemeen (12’52”) wel al haar leeftijdsgenoten achter zich houden en zo haar titel van vorig jaar verlengen. De zusjes Maaike (13’57”) en Marlies Vanhoorneweder (14’46”) liepen in deze wedstrijd naar respectievelijk een 12de en 13de plaats.

Stress voor Luc Busschaert voor de masterswedstrijd: kon hij zoals Joyce ook zijn titel verlengen?  Blijkbaar had hij weinig last van de zenuwen (en van het StElooifeest de dag voordien) want met een 54ste plaats algemeen (6730 m in 30’10”) was hij opnieuw de eerste in zijn leeftijdscategorie. John Lejeune kwam hier als 39ste binnen (27’33”), Joost Jacques liep 28’35” over de afstand (46ste algemeen).

Tenslotte was er ook een mooie afvaardiging voor de senioren wedstrijd (27dlnrs voor 9710m). In de eerste ronden was het nog wat zoeken naar het juiste tempo. Steven Vandenbussche nestelde zich in een groepje en liep zo naar een 18de plaats (36’43”), Bert Hoornaert volgde iets verder in 38’17” (22ste). Kristof moest spijtig genoeg een eenzame strijd leveren, maar hield toch mooi zijn tempo aan om in 41’22” als 24ste te finishen.

Volgende week allen richting Izegem waar we hopen een echt croos-parkoers te vinden.

05/02/09 Start to Run 

FLAC HOPPELAND, atletiekclub van  Poperinge,organiseert opnieuw Start to Run: Tien maandagen wordt er gelopen op het Stedelijk Sportstadium, Reningelstseweg te Poperinge onder begeleiding van Griet Crombez, initiator atletiek. De reeks begint op maandag 2 maart van 19.00u tot 20.00u of van 20.00u tot 21.00u. Einde van de reeks is voorzien op maandag 11 mei. Er wordt heel geleidelijk opgebouwd. Dit betekent dat dit lopen ook gaat voor mensen die geen conditie hebben. Na tien weken ben je in staat om 5 km aan ιιn stuk te lopen op eigen tempo. Deelname prijs is 20 euro (verzekering inbegrepen.) Als je je brevet van 5 km kan voorleggen, krijg je van je mutualiteit een deel van de kosten terugbetaald. Vooraf inschrijven verplicht bij Cecile Orroi .

04/02/09 website in opbouw...

Wie even een blik wil werpen op de site in opbouw... zie hier (linken werken wel nog niet). Speel opmerkingen maar door, voor t moment is t nog makkelijk (eeuuh... doenbaar) om ιιn en ander bij te sturen.

 

03/02/09 Komende zondag PK en KBC Indoor

Komende zondag staan de provinciale kampioenschappen geprogrammeerd. Bauke (0494/88 71 61) verzamelt al onze kleinsten (benjamins tem miniemen) om 10 uur aan onze piste langs de Reningelstseweg. Oudere atleten spreken best af met hun trainer. Zoals steeds is de plaats van afspraak op het terrein, onze grijze FLAC-tent in de buurt van start- en aankomststrook.

Dezelfde namiddag zullen bij Matthias (800m) en Koen (3000m) de zenuwen gespannen zijn: met de KBC Indoor staat niet alleen dι topwedstrijd van hun winterseizoen geprogrammeerd, het is tevens dι kans om de limiet voor het EK te behalen en zo zichzelf nog een volgende topontmoeting te bezorgen. Succes!!!!