22/12/10 vorig weekend

Op zondag 19 december trotseerden een tiental lange-afstandslopers van de Poperingse atletiekclub de winterse weersomstandigheden om een wedstrijd te lopen. Kevin Brysbaert en Filip Deruwez zakten af naar de Kerstcorrida in Deerlijk en namen er deel aan de massaloop over 15 kilometer. Kevin werd heel knap tiende in 54’31” en Filip 22ste in 59’05” op een totaal van meer dan 600 lopers. De rest trok naar Steenvoorde voor de jaarlijkse Course de Noλl des Moulins om er te lopen tussen een massa carnavalsgekke Fransen. De halve marathon werd door het besneeuwde parcours ingekort tot net geen 16 kilometer. Kristof Baes liep er 1u05’31” over. Bruno De Rynck (ongeveer 1u.12’30”) haalde het nipt voor Geert Verkruysse en even later kwam Luc Busschaert over de meet. Bert Hoornaert en Peter Gruwez namen deel aan de 11,5 kilometer, waarvan Bert als negende wist te eindigen.

Diezelfde dag trok een licht zieke Koen Vandermarliere naar Brussel om er deel te nemen aan de vierde manche van de Lotto Cross Cup. Hij liep de korte cross over 3.000 meter in 9’44” en werd 21ste op 88 deelnemers. Zijn eerste twee kilometer waren nog goed, maar daarna was het vet van de soep.

20/12/10 Met wat vertraging: Corrida Langemark

Op zondag 12 december zakten vijf lange-afstandslopers af naar Langemark voor de eerste Kerstcorrida van het winterseizoen. Kevin Brysbaert was de beste Hoppelander en finishte net buiten de top twintig. Hij bewees in ieder geval klaar te zijn voor de komende corrida’s in Deerlijk en Tielt. Kevin eindigde net na organisator Didier Verstraete en liep ruim een minuut sneller dan vorig jaar. Kristof Baes was vooral opgelucht dat hij pijnloos kon deelnemen na zijn lichte aanrijding met de fiets daags voordien en verbeterde zijn prestatie van vorig jaar met drie minuten. Filip Deruwez nam een vlotte start maar moest nadien een beetje gas terugnemen. Hij liep een minuut trager dan vorig jaar. Ook Freddy Bordeyne en Bruno De Rynck, die daags voordien nog vijftig kilometer met de mountainbike reed, haalden een gemiddelde snelheid van 15 km/uur en mogen zeer tevreden terugblikken. Filip en Bruno vielen trouwens nog in de prijzen tijdens de tombola. Resultaten (315 dln): 21. Kevin Brysbaert 36’42”, 38. Kristof Baes 38’58”, 47. Filip Deruwez 39’25”, 64. Freddy Bordeyne 40’35”, 94. Bruno De Rynck 42’59”.(KB)

04/12/10 Nieuws voor de jeugd

De kalender is ons dit jaar niet goed gezind: de laatste 2 vrijdagen van 2010 vallen op 24 dec en 31 dec, 2 data die dus ιcht niet schikken om een training te geven. Deze 2 trainingen vallen dus weg. Maar de jeugdtrainers willen dit ruim compenseren en zorgen voor een EXTRA BOSTRAINING op zondag 26 december voor benjamins tem miniemen, ιn een EXTRA ZEETRAINING op zondag 9 januari voor pupillen en miniemen. Telkens spreken we STIPT (er wordt niet gewacht!!) om 9 u af aan ons clublokaal en zijn daar om 12 u terug. Wil vooraf melden aan je trainer als je meegaat of stuur een mailtje naar John. We zoeken ook ouders die bereid zijn om de verplaatsing te maken (ouders kunnen een jog/wandeltochtje ter plaatse maken, of de training volgen). Vermeld je of je ouders meekunnen?

04/12/10 Tussenstand Wintercriterium

In ons wintercriterium is er nu even tijd om het slagveld te overzien: eerstvolgende cross is deze in Ieper op 16 januari. Er resten nog voldoende kansen om in het klassement te komen of op te klimmen, vooral gezien de opwaardering van de kampioenschappen in het puntensysteem.

De stand op dit ogenblik vind je hier.