29/12/08 Nieuwjaarsdrink en foto-avond

Volgende week zetten we graag 2009 in met een drink op het nieuwe jaar en een terugblik op 2008, door middel van een foto-avond. Atleten, joggers, partners, ouders en sympathisanten: iedereen is welkom in onze kantine op vrijdag 9 januari vanaf 20u (aansluitend op de normale vrijdagavond-training). Wie nog digitale foto's van het afgelopen jaar heeft, mag deze doormailen naar John of op een stick of cd (eventueel via de trainers laten) bezorgen. Eventueel kunnen wij zorgen voor het inscannen van traditionele foto's.  Alvast dank en tot vrijdag 9 januari!!!

29/12/08 Druk sportief weekend achter de rug

Vorige zondag nodigde de Oostkampse afdeling de FLAC-familie voor de jaarlijkse Glühweintraining. Zoals wat te vrezen was, zorgde de afstand en het vriesweer voor slechts een beperkte opkomst. Niettemin was een vertegenwoordiging van Hoppeland present om een aantal rondjes in het prachtige domein te lopen, en na afloop van een deugddoende Glühwein of choco te genieten.

 

In de namiddag had trainer Jan zijn troepen verzameld voor een eerste indoorwedstrijd van het seizoen. Volgende week zondag staat het PK al op het programma, dus wilde hij zijn atleetjes even laten wennen aan de piste. Na veel wachten door de grote vertragingen, kwamen ze met volgende resultaten terug uit Gent:    (Flavie, bedankt voor de info!!)

Emma Devloo (cad):  60m => 8.40; 200m => 27.98
Flavie Vanbesien (cad): 60m  => 8.63; 200m => 27.72
Orfee Merlevede (schol): 60m  => 10.25; 200m => 36:60

Jan Carly (sen):  60m => 7.65; ver => 6.38 (2de! plaats)


Op zondag was het weer buiten te doen, met de veldloop te Diksmuide. Het vriesweer zorgde voor een bijna-stratenloop, ware het niet dat een aantal beklimmingen over het parkoerverspreid, serieuze tempobrekers waren. Jan V. was al vroeg in de weer om het FLAC-tentje ter plaatse te krijgen. Net op tijd om onderandere een meute Hoppeland-jeugd-atleetjes, onder begeleiding van trainster Bauke, te ontvangen. Verschillende nieuwe gezichten maakten voor het eerst kennis met het veldlopen, maar dit kon je wel niet zien aan hun uitslagen:

Benjamins Meisjes °00(23dlnrs): Noa Haeghedooren 20ste

Benjamins Jongens °01-02(29dlnrs): Tibaut Vandelannoote 6de;Emiel Desmyter 13de; Niels Lejeune 17de; Raf Van Maele 25ste

Benjamins Jongens °00(22dlnrs): Vic Van Maele 21ste

Pupillen Meisjes °98 (24dlnrs): Evi Haghedooren 11de; Jasmien Van Lerberghe 16de

Pupillen Jongens °98 (27dlnrs): Jasper Deruytter 17de; Robin Van Lerberghe 23ste

Mama’s en papa’s trotseerden de kou om de kleinsten aan te moedigen, dank daarvoor!! Bij de iets ouderen kwam Hoppeland vooral in beeld bij de scholieren meisjes: er stonden niet alleen met 4 van de 21 atletes aan de start, Michele Vandevyvere wist er ook de enige poperingse podiumplaats(3de) van de namiddag te bemachtigen. Verder werd Joyce Dumortier achtste, Romina Brysbaert 18de en Maaike Vanhoorneweder 19de.  Sara Top had net voordien bij de Cadetten meisjes een twintigste plaats (33dlnrs) behaald.Doordat Mieke Decaesteker op de sukkel is met de gezondheid, hadden we geen atletes aan de start in de laatste damesreeks. Bij de junioren hield Kevin de eer hoog met een knappe zevende plaats (14dlnrs). Tegelijk liepen de masters (58dlnrs) met John Lejeune als 29ste en Luc Busschaert als 43ste. Bij de seniors (22dlnrs) tenslotte 2 Hoppelanders: Bert Hoornaert liep met een strak tempo naar de 14de plaats en nieuwkomer Pieter-Jan Vandenberghe werd in zijn eerste veldloop18de.

22/12/08 Met de kerstdagen in zicht: stratenlopen

Dit weekend was het de beurt aan de "straeteloapers" om in het milde, maar winderige, winterweer kilometers af te haspelen: Een eerste groep trok over de grens naar Steenvoorde voor de ondertussen traditionele Course de Noel des Moulins, een tweede groep trok naar het iets verdere Deerlijk voor de 25ste editie van hun Kerstcorrida.

In Steenvoorde liepen Kevin Brysbaert, Paul Decorte en Carine Laconte met de meeste eer weg: op de 11,5 km (391 aankomsten) werd Kevin 6de algemeen (42:45) en tweede junior, Paul werd bij de 21.1 km (422 aankomsten) 22ste algemeen (1:23:25) en vijfde in zijn categorie Veteranen2, en op deze afstand kwam Carine als 140ste algemeen, wat meteen ook elfde dame, en derde in haar categorie veteranen1 betekende. Verder liepen Kristof Baes (25ste in 47:54) en Bruno Derynck (48ste in 50'28") de korte afstand. Op de halve marathon kwam Steven Vandenbussche als 43ste (1:27:59) terug in Steenvoorde, verder volgde Marc Busschaert als128ste (1:37:55), broer Luc als 137ste (1:38:59) en in zijn zog pas aangesloten Carine Laconte.  Voor volledige uitslagen zie http://www.pays-des-geants.com/   Bert Hoornaert bezorgd weldra nog wat foto's...

In Deerlijk kwamen de broertjes Lejeune in de jeugdlopen samen aan de start in de categorie 6-7jaar(130 dln). De 800m onder begeleiding zorgde alleen maar voor een nog intensievere sprint. Jens kon toch weer naar een eerste plaats oprukken, terwijl ook Niels een knappe 21ste plaats noteerde. Daarna was het even wachten op de "echte" kerstcorrida over 15 km, maar ondertussen toonde Deerlijk hoe je een massaloop met meer dan 3800 lopers vlekkeloos organiseert en daarbij nog zorgt voor de nodige sfeer onderweg. In afwachting startten meer dan 1600 deelnemers voor een 5km-lus door Deerlijk. Onder hen Bart Vallaeys (320ste - 23:11) en Annemie Gheeraert (897ste - 28:44). Op de 15 km-loop  liet Filip Deruwez, tussen de 985 aankomsten, de 50ste plaats (58:18) noteren, verder volgden John Lejeune (112de - 1:02:47) en Cindy Vandewalle (682ste - 1:20:15).  Uitslagen en foto's op http://dekimdeerlijk.be/

15/12/08 Op de straat in Langemark en met de jeugd (Pup-Min) naar bos

In het vooruitzicht van de veldlopen in de loop van de komende maanden, trokken Bauke en Yves vorige zondagmorgen met hun atleten voor een extra training naar het Helleketelbos. Bij de foto's vind je enkele sfeerbeelden.

 

In de namiddag stonden dan weer enkele atleten aan de start van de Langemarkse kerstcorrida, een organisatie van de ex-McBride-Run-winnaar Didier Verstraete. Op de 3,6 km werd Carine Laconte met een tijd van 14:48.49, 25ste. In de "echte" corrida over 10,8 km kwam Bert Hoornaert als 38ste (39:51.42)over de meet, Filip Deruwez volgde op korte afstand (42ste in 40:05.16). Verder: Frans Monkerhey (68ste - 42:31.72), Bart Herpelinck (134ste - 45:33.48), Marika Morlion (225ste - 52:52.97), Cindy Vandewalle (244ste - 55:21.31),

Zie op hun website voor volledige uitslag en foto's

10/12/08 Fotoalbums nu wel toegankelijk!!!

Niet langer een sleutel nodig om in de fotoalbums binnen te raken. Als alles goed gelukt is, kan iedereen nu even gaan kijken. Ook de links van de crosscup zouden moeten werken....Mochten er nog opmerkingen zijn, mail even naar john.lejeune@telenet.be

07/12/08 Competitieloos weekend: tijd voor wat algemene info

Nu er zich even een weekendje zonder wedstrijden in de streek aanbiedt, maken we hiervan gebruik om even een en ander wat in orde te zetten. Zo vind je onder de foto's enkele nieuwe albums terug. Er volgen er in de komende weken zeker meer, en wie zelf foto's wil publiceren, geef gerust een seintje. (Tip: op sites als bv www.familyware.nl kan je gemakkelijk zelf een album creëren. Even de link doormailen en je foto's kunnen door iedereen bekeken en gedownload.)

Kijk bv zeker eens naar de foto's van de VAL jeugddag 2008... Ook komend jaar (zaterdag 14 maart '09) staat er weer een jeugddag geprogrammeerd (voor benjamins tem miniemen, en per groepje van vier een oudere begeleider), dus wie meewil, hou alvast de datum vrij en geef tijdig je naam op de trainers.

Je ziet er ook enkele foto's van onze Glühweintraining vorig jaar. Dit jaar worden we uitgenodigd door de kern Oostkamp: zie hier alle info.

Er is een nieuwe uitvoering van de Agenda in opbouw. Klik maar even door en ontdek de mogelijkheden. Opmerkingen zeker welkom. Voorlopig laat ik ze wel nog even naast mekaar lopen...

01/12/08 Matthias Rosseeuw West-Vlaams atleet van het jaar

Misschien is het gewenning, feit is dat een atlete er ons moest aan herinneren dat we dit bericht nog niet vermeld hadden. Natuurlijk hebben we het er op training er al over gehad, maar een berichtje op de site voor de mensen die de atletiek van wat verder af volgen werd vergeten. En hoewel het gewoontjes wordt om Matthias te kunnen bewieroken, is de nu behaalde titel (West-Vlaams atleet van het jaar 2008) helemaal niet gewoontjes te noemen. Matty had er hem dan ook helemaal zelf niet aan verwacht. Kijk maar eens wie hij achter zich laat (zie einduitslag stemming): olympiër Pieter Desmet werd met 42 ptn (tov 66 ptn) slechts tweede. Verder in de top tien oa Cedric Nolf, 800 m-collega/concurrent Hans Ommey, Michael Bultheel en trainingsmakker (maar afscheidnemend) Piet Deveughele. Voor Matthias waren er dan wel geen Olympische Spelen weggelegd, zijn doelen koos hij heel bewust, en haalde deze ook binnen: Belgisch kampioen 800m indoor, Belgisch kampioen 800m outdoor EN de snelste Belgische 800 m van het seizoen. Op zijn website zie je een overzicht van zijn resultaten en zelfs beelden van enkele van deze wedstrijden. Profploeg Atletiek Vlaanderen had al zonder problemen zijn contract verlengd, nu zetten de atletiekverenigingen van West-Vlaanderen met deze titel dit mooie seizoen nog eens extra in de verf.

Vandaar Matthias: misschien wat laat, maar van ons allen van harte proficiat met deze titel!!!

01/12/08 Crosscup te Roeselare

Eind november staat traditioneel de crosscup manche te Roeselare geprogrammeerd. Al even traditioneel wordt deze gelopen op een modderig parkoers. Laat daar de week voordien nog een ferm pak sneeuw over passeren, en je weet als loper dat je een eerder verzopen omloop voorgeschoteld zal krijgen. Doe daar nog eens de wetenschap bovenop, dat in Roeselare de sterkste lopers van het moment komen strijden voor o.a. een Europese selectie en natuurlijk de crosscup-punten en je weet meteen dat lopers die dan toch nog hun spikes willen(durven?) aanbinden vooral van moed en inzet getuigen, en héél goed beseffen dat ze voor een achterhoedegevecht gaan. Door alle vorige factoren zeker niet minder bewonderenswaardig. Zo kregen we dit maal in meerdere reeksen slechts 1 deelnemer aan de start. Senior Bert Hoornaert haalde het tv-scherm en haspelde de 9430 m af in 40’31” (45ste). Master Joost Jacques moest dan nog het omgewoelde veld in voor 6420 m in 30’41” (47ste). Iets vroeger had Master John Lejeune reeds de korte cross (2810 m in 12’11”) als 57ste uitgelopen, Junior Kevin Brysbaert had voor zijn 6420 m 26’48” nodig (48ste) en na 20’28” voor 4615m kon ook Simon Top (36ste) zich weer wat gaan opwarmen.

Eerder op de dag waren onze jongere atleten gelukkig wat talrijker op post: Bij de scholieren kwamen zelfs vijf meisjes aan de start: Michele Vandevyvere probeerde zich in de debatten op de eerste rij te mengen en kon mooi afsluiten met een zevende plaats (2810 m in 11’48”), Joyce Dumortier volgde iets verder met een 20ste plaats (12’40”). Terwijl Marlies Vanhoorneweder de strijd, ziek, moest staken na de aanloopstrook, ging zus Maaike een duel aan met Romina Brysbaert. De eindrush leverde Romina de 32ste en Maaike de 33ste plaats op (13’41”). Bij de kadetten liep Sara Top halfweg het pak naar de 32ste plaats (2170 m in 9’46”) en volgde daarbij kort op Flavie Vanbesien (26ste in 9’37”), die na een volleywedstrijd eerder op de dag, misschien niet helemaal fris meer was.

Trainster Bauke bracht bij de oudste Pupillen jongens (1285m) enkele nieuwe atleetjes aan de start: Jeroen Busschaert werd 30ste (6’28”), Laurens Willaert 24ste (6’10”) en Jasper Deruytter 17de (5’59”). Bij de jongste pupillen meisjes werd Helena Vanderlint 26ste (1285 m in 6’39”). Bij de oudste kon Evi Haeghdooren ook al een 26ste plaats noteren (1285m in 6’33”) nadat zus Noa (ziekjes) bij de Benjamins met 720 m in 4’39” een 22ste plaats behaalde. Ondertussen waren broers Niels en Jens Lejeune in dezelfde Benjamin-wedstrijd aan de start verschenen. Waar één-jaar-jongere Niels voor de 720 m 3’42” nodig had(19de), slaagde Jens erin om na 3’10” te finishen, en zo als derde het grote crosscup-podium te beklimmen.

Volledige uitslagen kunnen hier bekeken worden en je vindt hier ook enkele “sfeer”beelden. Bij deze nog eens van harte dank aan de talrijke supporters die de kou trotseerden om onze poperingse atleten aan te moedigen.

In de voormiddag had in aanloop naar de Crosscup de Westlaanrun plaats, een wedstrijd over 3 of 10 km op de weg gelopen. Om 10 u was het nog steeds 0°C en de lichte neerslag zorgde voor ijzig aanvoelende temperaturen. Niettemin kwamen ook hiervoor al enkelen uit Poperinge naar Roeselare afgezakt. Nieuwkomer Pieter-Jan Vandenberghe liet zich meteen opmerken met een 23ste plaats algemeen en 34’41” over 10 km. Ook Peter Haeghedooren (94ste in 40’44”) en pas aangesloten Carine Laconte (47ste algemeen en 9de dame in 41’16”). Carine werd daarmee ook meteen eerste in haar leeftijdscategorie. (hier volledige uitslag)

01/12/08 Einde start-to-run-reeks:  Trainster Bauke blikt terug

Maandag 24 november was de grote dag voor een 60-tal Start to Runners. De vragen “Kan ik 5 km aan één stuk lopen? Wat als mijn veters loskomen? Wat als ik moet wandelen? Wat als ik niet meer kan? Wat als ik steken aan mijn zij voel?” werden die dag beantwoord.

Marc en ik trachtten de deelnemers 10 weken te overtuigen dat het zou lukken, ieder op zijn tempo. Niet te rap starten, niet te veel forceren, goed opwarmen, goed stretchen, goed loslopen, ... Kregen we gelijk?

En … Ze konden het, één voor één.

De aanwezige Start to Runners (jammer genoeg werden er enkele geveld door het slechte weer ) behaalden allemaal de eindmeet – ook al was de piste ietwat glad. De één liep uiteraard vlotter dan de ander, maar de 5 km behaalden ze allemaal!

Wie Start to Run volgde, kan zich aansluiten bij de FLAC- joggersgroep van Ann De Roo. Zij trainen op maandag en vrijdag van 19u tot 20u. Tot op de piste? 

Bauke

Ps: In het voorjaar begint FLAC Hoppeland met een nieuwe Start to Run-reeks. Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen met Cecile Orroi (cecile.orroi@fulladsl.be of 057 33 52 13)